-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mados savaitgalyje – ekstravagantiško spektaklio premjera

„Fashion Weekend” – globali mados mylėtojų šventė, visame pasaulyje vykstanti rudenį, po didžiųjų mados savaičių. Tai renginys, kuriame susitinka kūrėjai ir mados gerbėjai – tam, kad susipažintų su naujomis mados tendencijomis ir užmirštų senas. Mados savaitgaliai prieinami daug platesnei publikai, nei vien kvietimus pripažįstančios mados savaitės – čia vyrauja kur kas demokratiškesnė aplinka ir atvirumas įvairioms mados formoms.
Fashion weekend
Fashion weekend

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas „Mados savaitgalis“ – didžiausias rudens mados renginys, žymintis naują sezoną. Renginys vyks menų fabrike LOFTAS – tai netradicinė naujamiesčio erdvė, kurioje mados spindesį ryškins urbanistinė infrastruktūra ir industrinis prieskonis.

Pirmąją “Mados savaitgalio” dieną pradės premjera – mados, muzikos ir teatro reginys „OrlaNdO“ pagal to paties pavadinimo Virginia’os Woolf romaną, kurį režisuos Gytis Ivanauskas. Spektaklio meno vadovė, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė rūpinsis, kad jame susilietų būsimo sezono tendencijos, diktuojamos pripažintų Lietuvos dizainerių, o garso takelį specialiai spektakliui ruoš muzikantas Viktoras Diawara kartu su naujų idėjų kameriniu orkestru “Niko”.

Spektaklis „OrlaNdO“  – tai keturių šimtmečių kelionė laiku, įkūnijanti pagrindinio herojaus gyvenimą nuo karalienės Elžbietos I laikų iki dabar. Naivi jaunuolio meilė, visuomeninio ir asmeninio gyvenimo karnavalas, virsmas moterimi bei gimdymas– tai lydi jauną žavų didiką Orlando iki XXI amžiaus.

„OrlaNdO“ – spektaklis/performansas, kuriame kostiumų pasirodymą papildys gyvai atliekama muzika, šokis ir vokalas. Mada nuolat keičiasi, todėl šiam projektui pasirinkome būtent kaitos temą – keliavimą amžiais, istorija ir laiku. Taip suteikiame puikią galimybę įvairiems dizaineriams rasti savo nišą, bandyti interpretuoti laikotarpius, supažindinti žiūrovą su savo kūryba.”, – apie spektaklį kalba jo kūrėjas Gytis Ivanauskas.

Sudėtingų konstrukcijų kelių aukštų scena, orkestro simfonijų flirtas su šiuolaikine muzika, per 30 spalvingo spektaklio dalyvių bei variacijos industrinės aplinkos galimybėmis – ši premjera neabejotinai paliks įspūdį sugebantiems suvokti laiko reikšmę, klasikos ir moderniojo meno skirtumus, madą, kaip kiekvieno iš mūsų kultūros dalį.

Po spektaklio erdvė transformuosis į pasiutusį mados vakarėlį “GaGa Mode” – ne veltui LOFTAS jau yra užsitarnavęs sėkmingiausių Vilniaus vakarėlių globėjo vardą. Šį kartą organizatoriai kviečia nakčiai be teisybės ir taisyklių, – “Čia norime matyti laisvus ir laimingus žmones, ginančius savo požiūrį į madą – tebūnie tai kilimėlis–rankinė, prieskonių vazonas, tapęs skrybėle ar džinsai vietoj marškinėlių. Svarbu, kad tai būtų tikra, sodru ir tiršta.”, – sako idėją “Švęsk madą” palaikantis vakarėlio organizatorius Viktoras Diawara. Jis užsimena, kad vakarėlis neabejotinai bus paskanintas iš anksto neskelbiamų pasirodymų šūviais bei dovanomis išlaukusiems pusryčių meto, – “LOFTE dar nėra buvę vakarėlio be staigmenų – tai jau beveik tapo mūsų skiriamuoju ženklu. Galiu tik pasakyti, kad šis tikrai nebus išimtis”, – priduria Viktoras.

Tai, ką matėte pirmąją mados savaitgalio dieną ir dar daugiau per vieną naktį išsirikiuos ant pakabų ir lauks savo šeimininko.  Sekmadienį “Mados skveras” taps lietuvių dizainerių, jų krautuvėlių bei mada besidominčių pirkėjų susitikimo vieta – improvizuota vieša erdve, kurioje prie žavingos savaitgalio popietės nuotaikos derės gyva muzika, pasivaikščiojimai ir galimybė gyvai šnektelti su mėgstamais dizaineriais. 

„De’Žavu – Vintage Boutique“, „Blusturgis“, „Butiq.lt“, „Daiktų viešbutis“, dizainerės Indrė Grabauskaitė, Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė, „Just In Vogue“, „LeMuse“, Rūdininikų knygynas, mados namai „Zoraza“, „Šapokliak“, „Vintage Boutique“, „X–Club Shop“ – tai tik nedaugelis iš vilniečių pamėgtų vardų ir vietų, lauksiančių svečių mados skverelyje.

500 kv.m. industrinės erdvės visai dienai virs šurmulingu miesteliu su savo gyventojais, nuotykiais ir žavingais užsiėmimais. Pripažintų ir jaunų lietuvių dizainerių krautuvėlė siūlys stilingus rūbus, aksesuarus už nuodėmingą kainą. Taip pat mados skvero svečių lauks tikro parko atmosfera, piknikai, juokas, pokalbiai ir nenutrūkstamas monmartriškas šurmulys – tikra sekmadienio iškyla vidury miesto. Čia dizaineriai, pardavėjai ne tik siūlys savo kūrinius, bet ir pasistengs, kad tingią popietę užpildytų smagus veiksmas, nuotaikingos derybos ir... šiek tiek netikėtumų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius