-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mamų spektaklis apie mamas „Ša, kalba mamos!“ – Vilniuje!

Trečiadienį, sausio 20 dieną, vilniečiams pristatoma komedija „Ša, kalba mamos!“.
Spektaklio „Ša, kalba mamos!“ akimirkos.
Spektaklio „Ša, kalba mamos!“ akimirkos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Spektaklis „Ša, kalba mamos!“ itin moteriškas ir gali būti vadinamas tiesos apie motinystę seansu. Šešių žavių aktorių Gabijos Ryškuvienės, Reditos Dominaitytės, Aldonos Vilutytės, Linos Budzeikaitės, Saulės Degutytės bei Kristinos Mauruševičiūtės monologai šmaikščiai, bet aštriai atskleidžia paprastai neviešinamas motinystės puses.

Būsimos mamos, mamos su dar neilga motinystės patirtimi bei mamos, kurių vaikai jau patys turi atžalų, geriausiai ir lengviausiai suvoks, kas vyksta scenoje. Galbūt kiek apmaudu, tačiau vyrai dažnai to paprasčiausiai nenori girdėti ir matyti. O jei ir ateis į „Ša, kalba mamos!“, tai tik pasižymintys stipriais nervais išbus iki galo ir, ko gero, vis tiek bus mažumėlę šokiruoti.

„Ša, kalba mamos!“ – tai naujausias „Idioteatro“ darbas ir pirmasis, sukurtas bendradarbiaujant su „Keistuolių“ teatru.

„Idioteatras“ Lietuvoje jau yra pastatęs komediją vienam aktoriui „Urvinis žmogus“, pavyzdinę prancūzišką situacijų komediją „Boeing Boeing“ ir „Duetus“ – gyvenimišką komediją dviem aktoriams, pernai Kauno teatrų festivalyje pelniusią publikos simpatijų apdovanojimą.

Spektaklį „Ša, kalba mamos!“ režisavo Aidas Giniotis, vienas „Keistuolių“ teatro įkūrėjų, ir jo ilgametė „Keistuolių“ teatro aktorė Joana Čižauskaitė. Ji ir šešios aktorės kartu sudėjus augina 10 vaikų. Jauniausia iš jų mama yra Kristina (nuo 2007-ųjų), o didžiausią motinos patirtį turi Gabija, mama tapusi prieš 13 metų. Aktorės sąmoningai pasirinktos taip, kad jų charakteriai ir motinystės stažas būtų kuo įvairesni.

„Drįstu sakyti, kad tikriausiai retas vyras yra išklausęs tiek mamų istorijų ir emocijų kaip aš per repeticijas. Manau, kai kurie žiūrovai, ypač vyrai, gali būti lengvai šokiruoti. O dalis mamų tikriausiai bus patenkintos, kad kai kurie dalykai scenoje pateikiami tiesiai šviesiai, nes apie tai kalbėti viešai nėra įprasta“, – kalbėjo režisierius A.Giniotis.

Komedijos „Ša, kalba mamos!“ (angl. „Mum‘s The Word“) idėja gimė Kanadoje 1993-iųjų pavasarį. Kiekvieną šeštadienį rytais šešios buvusios profesionalios aktorės, o dabar – dar visai žalios mamos, susitikdavo išgerti kavos ir pasidalyti motinystės džiaugsmais bei rūpesčiais. Tuomet visos gyveno ir jautėsi panašiai, tad šnekos liete liejosi. Šešių mamų susitikimai tapo tradicija. Dar daugiau: jos sutarė, kad bent dalį emocijų – nuo kone isteriško juoko iki sunkiai tramdomų ašarų – verta perkelti į teatro sceną. Komedijos „Ša, kalba mamos!“ premjera paskelbta po kelių mėnesių per Vankuveryje vykusį teatrų festivalį.

Į popierių pjesė perkelta tik po premjeros, mat aktorės šeštadieninių susitikimų metu taip susibičiuliavo, kad savo ir draugių motiniškus jausmus bei nutikimus scenoje pasakojo tiesiog iš atminties. Nepaisant to, netrukus „Ša, kalba mamos!“ peržengė Kanados sienas, o iki šiol komedija pastatyta daugiau kaip dešimtyje pasaulio šalių, nuo Jungtinės Karalystės iki Australijos.

Komedija „Ša, kalba mamos!“ – sausio 20 deiną Vilniuje, „Keistuolių“ teatre (Laisvės pr. 60), 19 val. Bilietus galima įsigyti „Tiketoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius