Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Marijampolė vasaros pabaigą pažymės klasikinės ir džiazo muzikos festivaliu

40 atlikėjų. 7 valstybės. 6 koncertai. 5 premjeros. 3 bendri Lietuvos ir užsienio atlikėjų projektai. 2 tiltai iš esamos į būsimą Lietuvos kultūros sostinę. Taip šiais metais skambės ketvirtasis klasikinės ir džiazo muzikos vasaros festivalis „Marijampolė Music Park“ (MMP).
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prieš kelias savaites perskaičiau Vaido Jauniškio straipsnį „Festivaliai kaip į(si)pareigojimas“ ir labai apsidžiaugiau, – sako festivalio organizatorė ir meno vadovė pianistė Eglė Kasteckaitė ir tęsia toliau, – ir ne vien dėl to, kad kažkas prakalbo apie Lietuvoje vykstančių festivalių turinį ir kokybę, bet ir dėl to, kad festivalis „Marijampolė Music Park“ ir yra būtent vienas iš nedaugelio Lietuvoje, nekopijuojantis programų ir ne į(si)pareigojantis.“

Anot jos, festivalis yra įsipareigojęs vienam (ar vienai) – idėjai.

Noriu, kad žmonės išgirstų ir pamatytų naujus atlikėjus ir programas.

„Sudarydama festivalio programą, kiekvieną kartą galvoju apie naujas menines muzikines idėjas, ieškau dar nepažintų talentingų muzikos atlikėjų, skatinu ir buriu bendrus Lietuvos ir užsienio muzikų projektus, ruošiame premjeras. Noriu, kad žmonės išgirstų ir pamatytų naujus atlikėjus ir programas. Labai džiaugiuosi, kad penki iš šešių festivalio „Marijampolė Music Park“ koncertų Lietuvoje skambės pirmą ir kol kas vienintelį kartą“, – pranešime žiniasklaidai teigia E.Kasteckaitė.

„Marijampolė Music Park“ festivalis prasidės rugpjūčio 24-tą dieną. Atidarymo koncerte skambės neseniai Lietuvoje susikūrusio kamerinio orkestro „Vento musicale“ ir unikalaus balso dainininko, kontratenoro iš Latvijos Sergejaus Jegerso bendras projektas „Orfėjo dainos“. Šis festivalio koncertas paženklintas „Lietuva plius“ koncepcijos ženklu, o tai reiškia Lietuvos ir užsienio muzikos atlikėjų bendrus projektus MMP festivalyje.

Marijampolės savivaldybės nuotr./Šventė Marijampolėje
Marijampolės savivaldybės nuotr./Šventė Marijampolėje

Dar vienas svarbus ir reikšmingas festivalio atidarymo koncerto akcentas – Lietuvos kultūros sostinės Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko Kongo pasirodymas, kuris trimitu atliks keletą kūrinių kartu su orkestru ir latvių kontratenoru Sergėjumi Jegersu.

Klaipėdos mero pasirodymas „Marijampolė Music Park festivalyje“ yra simbolinis – 2018 m. Marijampolės miestas taps Lietuvos kultūros sostine, tad šiame koncerte esamos Lietuvos kultūros sostinės vadovas simboliniais trimito garsais perduos kultūros sostinės žinią Marijampolei, kuri ja taps kitais metais.

Rugpjūčio 25-tą ir 26-tą dienomis festivalyje skambės jau tradicija tapusios „Džiazo naktys“. Abu džiazo vakarai – premjeriniai, o vienas iš jų paženklintas ir „Lietuva plius“ ženklu.

Išgirsite netikėtas Vokietijoje gyvenančios dainininkės Ramintos Babickaitės ir brazilo kontrabosininko Patrico Florencio improviazcijas, kurias lydės lietuvių muzikantų tandemas – pianistas Feliks Zakrevsij ir būgnininkas Darius Rudis. Antroji džiazo naktis – romantška, kurioje galėsite klausytis išskirtinio balso tembro pietų afrikietės Tutu Pouane ir belgo pianisto virtuozo Ewout Pierreux.

Rugpjūčio 27-ta diena – tai dar viena premjera. Kiekvienais metais specialiai festivaliui yra kuriamas muzikos ir teatro projektas. Šį kartą – tai jaunų ir talentingų merginų tandemas – arfininkė Joana Daunytė ir aktorė Gabija Urniežiūtė. Jos, padedamos režisierės Eglės Storpirštienės, rengia programą pagal legendinės šokėjos Izadoros Dunkan gyvenimą ir meilę „Jos + AR_fa“.

Marijampolės savivaldybės nuotr./Marijampolėje – šventė
Marijampolės savivaldybės nuotr./Marijampolėje – šventė

Festivalyje prigijo ir rubrika „Atradimai“, kurioje – tarptautinis Lietuvos-Latvijos-Puerto Riko muzikantų desantas.

Rugpjūčio 30-tą atrasime fado ir bossa nova muzikos stilius kartu su dainininke Jolanta Gulbe Pashkevich, gitaristu Neff Irizarry, Arkadijum Gotesmannu ir jo draugų muzikų komanda.

Rugpjūčio 31-oji – festivalio uždarymo koncertas, kuriame dėmesys vėl bus skiriamas Lietuvos kultūros sostinei Klaipėdai bei jų menininkams. Klausytojai galės mėgautis unikaliu ir tik antrą kartą Lietuvoje demonstruojamu projektu „Metų laikai“, kurį pristatys Klaipėdos violončelių kvartetas ir Klaipėdos šokio teatras „Padi dapi Fish“ (režisierė Agnija Šeiko).

Įėjimas į visus koncertus nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius