-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Martynas Kuliavas ir muzikantai iš Didžiosios Britanijos pradeda koncertinį turą „Netikėti prisilietimai“ Lietuvoje

Gera naujiena visiems kokybiškos muzikos mėgėjams – į Lietuvą jau atkeliavo muzikantų grupė iš Didžiosios Britanijos, kuri jau balandžio 5-9 dienomis sujungs savo jėgas su gitaros meistru Martynu Kuliavu ir penkių miestų salėse surengs pirmą kartą Lietuvoje skambėsiančius koncertus „Netikėti prisilietimai“.
Martynas Kuliavas
Martynas Kuliavas / Organizatorių nuotr.

Renginių metu klausytojų laukia ne tik M.Kuliavo kūryba, naujai perteikti skirtingi muzikos stiliai, bet ir šiuolaikiškai skambančios lietuviškos sutartinės.

„Atlikėjai jau Lietuvoje. Nekantriai laukia koncertų. Šiuo metu vyksta paskutiniai susigrojimai visiems kartu: Pietų Afrikos Respublikos būgnininkas Mike Horne, Londone gyvenantis klavišininkas Aurelijus Ščiuka, bosistas, graikas Lakis Economou, M.Kuliavas ir žinoma, „Ūtara” sutartinių giedotojos.

Repeticijos vyksta labai aktyviai, ir, reikia pripažinti, jos labai džiugina visus muzikantus. Regis, viskas sutarta ir aišku, bet net paskutinėmis akimirkomis iki koncertų, gimsta nauji atlikimai, nauji sąskambiai, naujos idėjos. Tai dar kartą įrodo, jog mūsų klausytojų laukia išskirtinė ir magiškai skambėsianti muzika“, – apie pasiruošimą koncertams „Arts Libera International“ vadovas, prodiuseris Gintaras Kamsiukas.

Tuo tarpu M.Kuliavas pripažįsta, jog išskirtinę projekto idėją brandino jau nuo 2011 m. Jis neslepia, jog šiais koncertais sieks skleisti žiūrovui, kad šiuolaikinėje muzikoje puikiai dera ir tautos išnešioti, subrandinti muzikiniai standartai. Manau daugelis liks labai nustebę dėl mano noro jazzrocko, fusion, jazz ir kitus muzikinius stilius sujungti į bendrą darną su sutartinėmis. Be jokios abejonės, koncerte skambės mano kūriniai, sukurti remiantis sutartinių sąskambiais ir ritmika.

„Tam, kad ryžčiausi atsargiai, jautriai ir įdomiai prisiliesti prie tokio moteriško liaudies žanro, prireikė laiko ir kūrybos subrandinimo. Žinote, vienas mano draugas buvo pasakęs, kad jis nesupranta sutartiniu, nes jam jos atrodo nuobodžios. Po mūsų pokalbio aš rimtai susimąsčiau. Supratau, kad gal mūsų kartos auklėjimas suformavo būtent tokį daugelio supratimą? O juk sutartinės, jei jas reiktų dabar kam nors sukurti, taptų tikru iššūkiu net muzikos profesionalams! Noriu parodyti savo žiūrovams, kad jos ne tik nėra nuobodžios, priešingai – tai sudėtingų ritminių piešinių ir melodinių linijų kūriniai. Ir tas ypatingas atlikėjų susiklausymas, vienas kito jautimas ir atsidavimas… Labai noriu, kad šis jausmas persmelktų kiekvieną, atėjusį į koncertą“, – pačiame pasiruošimų koncertams įkarštyje žurnalistams sakė M.Kuliavas.

M.Kuliavas neslepia, kad būtent todėl ir gimė toks koncertų pavadinimas – „Netikėti prisilietimai“. Ne perrašymai, ne atnaujinimai, ne aranžuotės, o prisilietimai. Prisilietimai prie mums sakralių dalykų, bet su savo požiūriu, suvokimu ir interpretacija.

Vienas garsiausių Pietų Afrikos Respublikos būgnininkų Mike Horne, nuolat koncertuojantis su pasaulinio lygio muzikos žvaigždėmis, susipažinęs su Martyno Kuliavo nauja idėja bei lietuviškomis sutartinėmis, iš karto sutiko atvykti į Lietuvą ir muzikuoti kartu. Kurį laiką Lietuvoje negirdėtas, tačiau taip pat į šios idėjos įgyvendinimą pažvelgęs ypač entuziastingai, Londone gyvenantis klavišininkas Aurelijus Ščiuka sako, jog Lietuvos muzikantų bendradarbiavimas su ryškiais, koncertuojančiais užsienio atlikėjais yra naujas ir seniai lauktas žingsnis Lietuvos muzikos padangėje. Grojant skirtingų šalių atlikėjams atsiranda kiti prisilietimai, kitas požiūris ir naujas supratimas. Tarptautinė pripažintų menininkų komanda žada sukurti Lietuvos publikai nepakartojamą atmosferą ir nepamirštamą įspūdį.

Martyno Kuliavo ir grupės koncertai vyks:

  • Balandžio 5 d. 18 val. ŠEDUVOJE, kultūros ir amatų centre;
  • Balandžio 6 d. 19 val. VILNIUJE, Šv. Kotrynos bažnyčioje;
  • Balandžio 7 d. 18 val. MARIJAMPOLĖJE, kultūros centre;
  • Balandžio 8 d. 18 val. KLAIPĖDOJE koncertų salėje;
  • Balandžio 9 d. 17 val. KAUNE, valstybinėje filharmonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius