Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Marvel“ ir kitiems didiesiems vardams komiksus piešęs autorius atvyksta į „Comic Con Baltics“

Komiksai bus viena ypatinga populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics“ dalis. Gruodžio 2-3 dienomis susirinkę žmonės ne tik galės susipažinti su šia kultūra, bet ir pabendrauti su pačiais komiksų autoriais. Vienas jų – menininkas dirbęs su didžiausiomis komiksų leidybos kompanijomis ir piešęs visiems puikiai žinomus veikėjus. Tai – komiksistas Marco Castiello iš Italijos.
Komiksai
Komiksai / Projekto partnerių nuotr.
Projekto partnerių nuotr./Marco Castello
Projekto partnerių nuotr./Marco Castello

Marco Castiello savo karjerą pradėjo piešdamas komiksus „Marvel“. Šį darbą autorius gavo laimėjęs tarptautinį jaunųjų talentų konkursą, kurį ir buvo paskelbusi pati komiksų kompanija. Gerai prasidėjusi karjera tuo nesibaigė. Autorius ir toliau tobulėjo, o per keletą metų gavo pasiūlymą piešti ir gerai žinomus „DC“ komiksus. Jo komiksų iliustravimo sąrašą galima pildyti didžiausiais komiksų leidybos vardais – „Dark Horse“, „Top Cow“, „Aspen Comics“ ir kitus.

Per savo karjerą M.Castiello yra iliustravęs aibę komiksų ir savo rankomis yra piešęs Betmeno, Supermeno, Žmogaus-voro nuotykius, taip pat „Žvaigždžių karų“ ir kompiuterinio žaidimo „Halo“ istorijas. Pastaruoju metu autorius dirbo su Vokietijos komiksų kompanija „Cross Cult“ ir kartu su kitais autoriais išleido šešių grafinių novelių istoriją „Perry Rhodan“. Autoriaus klientų sąraše yra kompanijos „Volta Creations“ ir „Naughty Dog“, bei studijos „Sony“ projektai „Uncharted 2“ ir „The Eye of Indra“.

Marco yra ne tik komiksų autorius. Kartu su keliais kolegomis Italijoje jis įkūrė savo kūrybinę kompaniją „Primal Shape“. Joje vykdomi post-produkcijos darbai ir kuriamos animacijos filmams, reklamoms, televizijos serialams ir eksperimentiniams medijų projektams. Kaip vienas iš kompanijos pavyzdžių – kurta animacija žaidimui „Talking Tom“, „Talking Angela“ ir kitiems projektams.

Marco Castiello renginyje „Comic Con Baltics“ atstovaus klasikinių komiksų kūrėjus. Kartu su juo renginyje pasirodys ir kita komiksų pasaulio atstovė, dirbanti su internetiniais komiksais – Sarah Andersen (Sarah‘s Scribbles) iš Niujorko. Gruodžio 2-3 dienomis ne tik bus galima pabendrauti su komiksų autoriais, bet ir patiems juos įsigyti. Daugiau informacijos apie renginį galima rasti internetinėje svetainėje. Bilietus platina „Tiketa“. Bilietai brangsta nuo lapkričio 25 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius