-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažoji akademija kviečia į krikščionybės studijas

Prasidėjo registracija į Mažosios akademijos pavasario semestrą. Mažoji akademija – tai sistemingos akademinio lygio krikščionybės studijos su profesionaliais dėstytojais, atviros platesniam visuomenės sluoksniui.
Archeologų Izraelyje rasti 600 m. pr. Kr. daryti Biblijos įrašai hebrajų kalba ant keramikos dirbinių
Archeologų Izraelyje rasti 600 m. pr. Kr. daryti Biblijos įrašai hebrajų kalba ant keramikos dirbinių / „Scanpix“/AP nuotr.

Mažosios akademijos tikslas – suteikti rimtų, patikimų ir gyvai pateikiamų žinių apie krikščionybę, padėti susiformuoti argumentuotą požiūrį į krikščionio gyvenimą ir tikėjimą. Akademinį kursų lygį užtikrina profesionalūs dėstytojai.

Pavasario semestre siūlomi net 8 kursai.

Pavasario semestre siūlomi net 8 kursai. „Krikščionybės pagrindai“ skirti ieškantiems atsakymų į kasdienybėje kylančius klausimus: koks krikščioniškojo tikėjimo turinys, dėl ko egzistuoja kančia, ką apie tikėjimo laisvę sako mūsų Konstitucija, koks Bažnyčios ir valstybės santykis? Juos dėstys įvairūs Lietuvos universitetų dėstytojai pasauliečiai bei dvasininkai.

Pasaulinė sveikatos organizacija teigia, kad žmogaus sveikata priklauso nuo jo mąstymo ir gyvensenos. Profesoriaus Danieliaus Serapino kurso „Sveikatos apsauga ir streso prevencija nuo žmogaus prasidėjimo“ metu bus aptariami sveikatą lemiantys genetiniai, psichologiniai bei dvasiniai veiksniai. „Knygų klube“ šį semestrą bus skaitomi prestižiškiausio literatūros apdovanojimo Nobelio premijos laureatų kūriniai. Kūrinius parinks ir klubą ves dr. Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė.

„Katalikiškosios apologetikos“ kurso metu bus tyrinėjama tai, kas kelia skepsį ir daug klausimų ne tik netikintiems, kitų konfesijų atstovams, bet ir katalikams: kodėl Katalikų Bažnyčia mano, kad popiežius turi pirmenybę tarp kitų Bažnyčių hierarchų, kodėl reikia išpažinti nuodėmes kunigams ir pan.? Kurso dėstytojas dr. Benas Ulevičius. Kunigo Eitvydo Merkio kursas „Liturgika“ skirtas norintiems suprasti, kas yra viešas Dievo garbinimas, kokia liturginių veiksmų ir simbolių prasmė.

Pavasario semestre taip pat siūlomi net trys kursai, skirti pažinti Šventąjį Raštą. Ketvirtadieniais kviečiame kartu skaityti Evangeliją pagal Matą (dėstytoja dr. sesuo Rima Malickaitė CC) bei po vieną šeštadienį bus skirta gilintis į apaštalo Pauliaus laiškus (dėstytoja sesuo Benedikta Rolin RA, kursas „Bažnyčia šv. Pauliaus laiškuose“) ir Dekalogą (dėstytoja dr. Ingrida Gutauskienė, kursas „Dekalogas: ribos ir/ar asmens laisvė?“).

Visi Mažosios akademijos rengiami kursai yra nemokami, o registracija į juos vyksta iki sausio vidurio Mažosios akademijos interneto svetainėje.

Jų datos ir platesni aprašymai www.lkma.lt - Mažosios akademijos skyrelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius