-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medicinos bibliotekoje – psichiatrijos ligoninės paciento darbų paroda

Klubas „13 ir Ko“ ir Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės bendruomenės psichiatrijos skyrius atidaro dar vieną pacientų paveikslų parodą. Šį kartą parodoje „Pasaulis, kokį matau“ eksponuojami klubo nario Vladimiro tapybos darbai.
Vladimiro Lukanovo darbai
Vladimiro Lukanovo darbai

Paroda veiks spalio 24 – lapkričio 30 d. Lietuvos medicinos bibliotekos fojė. Simboliška, kad tai jau tryliktoji klubo „13 ir Ko“ paroda, rengiama bendradarbiaujant su Lietuvos medicinos biblioteka.

Paveikslų autorius Vladimiras Lukanovas dailės nesimokė, visą gyvenimą jis dirbo vairuotoju. Anot autoriaus, tapyba nėra jo hobis, malonumą suteikia pats darbo procesas. Vladimiras daugiau tapo, kai jaučia nerimą, kankina bloga nuotaika. Nutapytuose peizažuose atsispindi Lietuvos gamta, kartais – paslaptingų, fantastiškų miestų vaizdai.

Pasak klubo „13 ir Ko“ vadovės psichiatrės Danguolės Survilaitės, daug metų besidominčios pacientų menu, psichikos sutrikimų patyrę asmenys piešdami gali išlieti savo emocijas, o jų paveikslai neretai gali atskleisti ir tikrąją, dažnai nuo visuomenės slepiamą būklę.

„Vaikai piešia visi. Kažin, ar dažnai vaikai pajunta ypatingą impulsą kūrybai ir imasi to patys. Darželyje, mokykloje jie visi skatinami imti į rankas pieštukus, flomasterius, dažus ir raginami piešti, – sako psichiatrė. Man atrodo, kad ir kiekvieną suaugusį galima išmokyti gerai piešti ir netgi kurti originalius darbus. Taip elgiamės ir mes, norėdami paskatinti psichikos problemų patyrusius asmenis bandyti išreikšti savo jausmus, mintis, išlieti susikaupusį nerimą, kartais pyktį, net agresiją per kūrybą.“

D. Survilaitė pabrėžė, kad labai svarbu parodyti tokių asmenų kūrybą visuomenei – autoriai nepaprastai džiaugiasi dėmesiu, įvertinimu, tokiu būdu pagerėja ir jų sveikata, savivertė.

Parodos atidarymas – spalio 24 d. 15 val.

Paroda Lietuvos medicinos bibliotekoje veiks iki lapkričio 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius