Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Meilė be akcento

Dažnai klystama, kad „Elfų“ teatras spektaklius siūlo tik vaikams. Ketvirtadienį aktoriai tą paneigs triukšminga ir šmaikščia miuziklo-komedijos „Meilė be akcento“ premjera.
Spektaklyje amerikietiškų miuziklų dainas atliks ir A.Gian su M.Mačiuliu.
Spektaklyje amerikietiškų miuziklų dainas atliks ir A.Gian su M.Mačiuliu. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Meilė

Šis miuziklas – tai sąsajų tarp JAV ir Lietuvos kultūrų ieškojimas. Optimistiniame meilei pašvęstame spektaklyje į vieną susijungs grafiko Stasio Krasausko kūrybą ir amerikietiškų miuziklų šedevrai.

Neeilinio projekto režisierės Alicios Gian teigimu, spektaklis jai labai artimas, nes ir jos pačios gyvenimą lydi meilė be akcento. Kanzaso valstijoje gimusios amerikietės tėvas – persas, kuris 1978 metais emigravo iš Irano per šalyje vykusią revoliuciją, mama – airė. Pati Alicia, sugėrusi abiejų tėvų kultūrų ypatumus, pamilo lietuvį aktorių Marių Mačiulį ir dar sykį peržengė kultūrų skirtumus. Vos prieš metus atvykusi gyventi į Lietuvą ji jau kalba lietuviškai ir domisi mūsų lietuviškos kultūros turtais.

Didžiuliu atradimu ir įkvėpimo šaltiniu A.Gian tapo iškilaus lietuvių grafiko Stasio Krasausko kūryba. Pagal jo paveikslus režisierė parinko Amerikoje garsių, tačiau Lietuvoje mažai žinomų miuziklų dainas, kurias aktorė Žana Jablonskytė išvertė į lietuvių kalbą. Dauguma miuziklo komedijos dainų lietuvių kalba skambės pirmą kartą. Spektaklio režisierė ir pati pasirodys scenoje pasirodys kaip atlikėja. Drauge su aktoriais scenoje dainas gyvai atliks pianistė Deimantė Ponelytė ir fleita, akordeonu bei gitara grojantis muzikantas Vaidas Lengvinas.

„Optimizmu ir gera nuotaika trykštantis miuziklo žanras atsirado Amerikoje didžiosios depresijos metais. Tada, kai žmonėms labiausiai trūko vilties. Manau, kad dabar situacija – panaši“, – miuziklo-komedijos reikalingumą pastebėjo joje vaidinantis aktorius Marius Mačiulis.

Tiesa, aktorius prisipažino, jog lietuviams aktoriams suvokti ir perteikti žiūrovams visiškai kitokią Brodvėjaus teatro tradiciją nebuvo lengva. „Amerikietiškame miuzikle yra normalu dainuoti po tragiško įvykio, mums tai atrodo nemotyvuota. Tik prasidėjus repeticijoms daug kas atrodė labai juokinga“, – kūrybinio proceso įspūdžiais dalijosi aktorius.

Spektaklis bus rodomas gegužės 21, 22, 23, 29, 30 d. 18 val. „Elfų“ teatre (Konstitucijos pr. 23 B, Vilnius). Jis yra įtrauktas į JAV ambasados Lietuvoje organizuojamo Amerikos kultūros mėnesio programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius