-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose 2012“ pristato Jono Daniliausko tapybos albumą

Tarptautinis vaizduojamosios dailės festivalis „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ skelbia jau penktojo sezono pradžią. Balandžio 20 d., penktadienį, 18 val. Ryšių istorijos muziejuje, Kaune, vyks renginio atidarymo vakaras, kurio metu bus pristatyta 2012 metų programa bei katalogas.
Jono Daniliausko, "Žydinti rožinė obelis", 2011 m., pastelė/flizelinas
Jono Daniliausko, "Žydinti rožinė obelis", 2011 m., pastelė/flizelinas / Paveikslo nuotr.
Temos: 1 Menas

Vakaro metu taip pat bus pristatytas tapytojo Jono Daniliausko darbų albumas. Tai – puiki dovana ne tik menininkui, neseniai atšventusiam 60-ąjį jubiliejų, bet ir visiems dailininko kūrybos gerbėjams: beveik 300 puslapių knyga – nuosekli kūrybinio braižo formavimąsi atspindinti kelionė nuo pirmųjų darbų iki pačių naujausių.

„Sudėtingiausia užduotis, kurią teko spręsti – tai kūrinių, pateksiančių į knygą, atrinkimas: juk visi geri ir visus norisi parodyti“, – sako Olegas Darčanovas, albumą išleidusios VšĮ „Artkomas“ vadovas.

Juolab, kad tai – pirmoji menininko darbų knyga, todėl buvo rengta kruopščiai, atsakingai ir neįprastai ilgai – daugiau nei metus.  Šis albumas – tai kelionė į praeitį, kurioje „kasdienybė susilieja su archajiško pasaulio vizija ir mitologijos dvasia, atverianti tam tikrą daniliauskišką poetinį kalbėjimą apie save ir savosios būties patirtį“ (menotyrininkė G. Gurnevičiūtė). Vakaro metu bus galima įsigyti albumą su J.Daniliausko autografu bei apžiūrėti tapytojo darbų parodą, kuria prasideda 39 parodų ciklas Kaune, Vilniuje, Trakų Vokėje, Anykščiuose, Kelmėje, Raudonėje bei Kėdainiuose.

Albumų leidyba – nauja festivalio „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ organizatorės VšĮ „Artkomas“ veiklos sritis. Festivalio įprastinės veiklos rėmuose taip pat netrūksta naujovių. Menotyrininkas Remigijus Venckus teigia, kad „Meno senuosiuose Lietuvos dvaruose“ potencija vis dar auga, o pats projektas jau seniai nebėra suvokiamas kaip lokalus, vietinės kultūros ar privatus saviraiškos gestas.“ Tai liudija ir šių metų naujienos: kūrybinė stovykla – pleneras, išsiplėtusi pristatomų šalių geografija bei nauji partneriai.

Šie metai pažymėti sėkmingo tarpkultūrinio bendradarbiavimo ženklu. Festivalio partneriais tapo Nyderlandų karalystės ambasada, Italų kultūros institutas Vilniuje, Lenkijos institutas Vilniuje, Danijos kultūros institutas Lietuvoje bei Portugalijos-Lietuvos kultūrinio bendradarbiavimo projektas „Porlith Projektai“. Džiugu, kad šis bendradarbiavimas suteikia galimybes pristatyti Lietuvos publikai Europos dailės įvairovę. Pirmą kartą savo kūrybą festivalio erdvėse pristato net dešimt autorių: V.Valujeva (Latvija), I.Hyvärinen (Suomija), D.Caciagli (Italija), H.Schütze (Danija), A.Vaz (Portugalija), A.Yerashov (Kazachstanas); Lietuvos dailei atstovauja tapytojai A. Stasiulevičius, J. Daniliauskas, N. Janekina ir M. Norbutaitė.

Pagrindiniu festivalio siekiu ir toliau išlieka kokybiškas, šiuolaikinis, tradicijos sampratai neprieštaraujantis menas.
„Festivalyje reprezentuojamas menas atstovauja tarpinei kategorijai, technikos, turinio ir formos lygmenyje išlaikančiai racionalų bei kokybišką balansą tarp inovatyvaus ir tradicinio (sugestijuojančio ne seniai išgyventą klasiką) profesionalaus meno lauko“, – pastebi R. Venckus.

Dar viena šių metų naujovė – kūrybinė stovykla – pleneras, kurioje kartu su Lietuvos tapytojais pakviesti dalyvauti menininkai iš Olandijos, Italijos, Lenkijos, Gruzijos bei Kazachstano. Dviejų savaičių stovyklos programoje – tapymas Kauno senamiestyje, piešinio konkursas, susitikimai su miesto bendruomene bei bendra dalyvių darbų paroda, kuri vyks Kaune, Raudonėje ir Vilniuje. 

J.Daniliausko paroda Ryšių istorijos muziejuje Kaune veiks iki gegužės 7 d. Informaciją apie visą 2012 m. „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ programą, dalyvaujančius menininkus, jų darbų nuotraukas bei parodų grafiką rasite adresu www.menasdvaruose.lt

Vaizduojamosios dailės festivalį „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ organizuoja VšĮ „Artkomas” – meno reginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius