Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meno avilio“ Mediatekoje – paskaitos apie totalitarinį kiną

„Meno avilio“ Mediateka vasario 9 – kovo 22 dienomis kviečia į atvirą, nemokamą paskaitų/peržiūrų ciklą „Stalininis kinas“, kurį ves Vilniaus Universiteto lektorė, leidinių, skirtų kino teorijai, sudarytoja ir vertėja Dr. Natalija Arlauskaitė.
Mediateka
Mediateka / Mediatekos nuotr.

„Stalininis kinas dažnam iš mūsų atrodo savaime suprantamas dalykas. Dažnai nujaučiame arba tariamės žiną, jog tai – tiesmuki, šabloniniai pasakojimai (kalbos apie šalies ir partijos triumfą iš tribūnos), kuriose nėra vietos erotikai. Tačiau – ir taip, ir ne“, – teigia paskaitų ciklo rengėja N. Arlauskaitė.

Todėl paskaitose bus kviečiama susipažinti ar iš naujo permąstyti Stalino epochos kinematografą, sąvokų „stalininis“, „sovietinis“, „totalitarinis“ turinį ir reikšmes. Persvarstyti reiškinio (pvz.: totalitarizmas) ar stilistikos (pvz.: socialistinis realizmas), kuriuos automatiškai pavadiname atitinkamais žodžiais, ribas.

„Labai svarbus aspektas yra tas, jog šis paskaitų/peržiūrų ciklas peržengia universiteto auditorijų ribas. Kadangi paskaitos rengiamos viešojoje erdvėje, susipažinti su šiuolaikinių kultūrologų požiūriais, praplėsti esamas žinias galės ne tik akademinė bendruomenė, bet ir platesnė auditorija, besidominti kinu bei sovietine kultūra“, – sako „Mediatekos“ kuratorė Lina Kaminskaitė-Jančorienė.

„Stalininio kino“ ciklą sudarys keturių filmų, sukurtų 1936 metais, peržiūrų programa. Tarp kurių ir socialistinio realizmo kanonus atitinkantys, ir jam prieštaraujantys kūriniai. Peržiūros ir paskaitos vyks kas antrą ketvirtadienį Mediatekoje, įsikūrusioje Vilniaus Mokytojų namuose (Vilniaus g. 39), pradžia – 18val.

Daugiau informacijos www.menoavilys.org

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius