-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meno degustacija“ pirmą birželio savaitę

Jau penktus metus Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose sklando įmantriai skambanti, tačiau kai kuriems dar negirdėta frazė „meno degustacija“. Tai renginys, kurio metu per pusantros valandos žiūrovai turi progą susipažinti su daugiau nei penkiasdešimt meno kūrinių gyvai. Meno degustacijos konceptą sugalvojo Užupyje įsikūrusi „AP galerija“. Ir jau visai netrukus, birželio 1-7 dienomis „AP galerija“ kvies pirmą vasaros savaitę pasitikti degustuojant lietuvišką meną. Kasdien.
Meno degustacija
Meno degustacija / AP galerijos nuotr.
Temos: 1 Menas

Kultūringa pramoga, skirta ir pradedantiesiems, ir žinovams

Jeigu baiminatės, kad meno pasaulis jums yra pernelyg svetimas ir tolimas, kuklinatės, kad nieko jame nesuprantate ir pasirodysite nekompetetingi – meno degustacijos renginys skirtas būtent jums. Pasak idėjos sumanytojos, galerijos vadovės Vilmos Jankienės, meno degustacija – tai pažintinis pramoginis renginys, ne vienam žiūrovui tampantis pirmuoju stimulu pradėti domėtis lietuvišku menu (ar menu apskritai) arba greitas būdas pažinti meno pasaulį.

AP galerijos nuotr./Meno degustacija
AP galerijos nuotr./Meno degustacija

Priešais žiūrovus, patogiai įsitaisiusius ant kėdžių, yra pastatomi du molbertai. Lydimi taiklių ir trumpų meno kuratorės pasakojimų, dalyviai pamato dešimties menininkų kūrybą – po 4-6 į galeriją atvežtus ir ant molbertų interaktyviai keičiamus jų kūrinius. Taip žiūrovai kas mėnesį turi progą susipažinti su vis nauju „dešimtuku“, gilinti žinias, iš arti susipažįstant su skirtingomis meno rūšimis – tapyba, grafika, skulptūra, keramika, fotografija.

„Nors patys menininkai renginyje nedalyvauja, važinėjame po jų dirbtuves visoje Lietuvoje, kruopščiai atrinkinėjame kūrinius ir atsivežame juos į Vilnių, taip atkeliauja ir dailininko idėjos, vizijos. Turime žiūrovų, kurie lanko kone visas meno degustacijas ir be jų neįsivaizduoja savo laisvalaikio, poilsio. Vieno renginio metu meno kūrinių parodome daug, iš pradžių ir pati šiek tiek abejodavau, ar toks margas pristatymas yra ne sunkus, ne per sotus, bet žmonėms tai patiko ir meno degustacija pasitvirtino su kaupu, juk tokiai meno apžiūrai nereikia jokio pasiruošimo“, – pasakoja Vilma Jankienė.

AP galerijos nuotr./Meno degustacija
AP galerijos nuotr./Meno degustacija

Tarp aukciono ir paskaitos

Meno degustacijos – tai edukavimo, pramogos ir verslo junginys. Visi kūriniai, su kuriais susipažįsta žiūrovai, yra ir parduodami. Žiūrovai turi galimybę rinktis tarp garsiausių Lietuvos menininkų ir kitų, mažiau atrastų, tačiau estetine raiška reikšmingų kūrėjų – jų tarpe ir jaunoji menininkų karta.

Antanas Sutkus, Audronė Petrašiūnaitė, Augustinas Savickas, Romualdas Kvintas, Vytautas Kasiulis, Adasa Skliutauskaitė, Jūratė Stauskaitė, Birutė Zokaitytė, Viktoras Paukštelis – vos keletas pavardžių iš gausybės autorių, kurių kūryba mėgavosi meno degustacijų lankytojai. Per ketverius metus galerija yra parodžiusi daugiau kaip 200 dailininkų darbus.

AP galerijos nuotr./Meno degustacija
AP galerijos nuotr./Meno degustacija

Galerija sudaromais rinkiniais stengiasi žiūrovus nustebinti, net ir mažuosius, organizuojamos meno degustacijas ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Dažnai po meno degustacijų užverda diskusijos – tuo geriau! Reiškia, kūryba rezonavo, atlieka savo funkciją.

Sušvelnėjus karantino sąlygoms Lietuvoje, galerija skelbia šventinę meno degustacijų renginių savaitę birželio 1-7 dienomis, Polocko g. 10.

Svarbu! Renginiai, ribojant žmonių kiekį, vyks mažomis grupelėmis, dėl to būtina išankstinė registracija konkrečiam vakarui. Taip pat svarbu laikytis visų privalomų saugumo priemonių – dėvėti kaukes, išlaikyti saugius atstumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius