Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Meno namai „House of Puglu“ sezoną pradeda šūkiu „Nesėdėk ant žemės“

Šį penktadienį profesionalaus meno namai „House of Puglu“ atvers duris lankytojams ir pakvies pasitikti trečiojo sezono. Renginio metu bus pristatyta naujojo sezono programa, o teatro mėgėjai pasitinkami šūkiu „Nesedėk ant žemės“.
Meno namai „House of Puglu“ sezoną pradeda šūkiu „Nesėdėk ant žemės“
Meno namai „House of Puglu“ sezoną pradeda šūkiu „Nesėdėk ant žemės“ / Projekto partnerio nuotr.

„Nėra čia ko slėpti – pirmus du metus daug ir sunkiai dirbome, tad mūsų žinomumas, renginių skaičius ir lankytojų kiekis gerokai paaugo ir vis dar intensyviai auga. Tai įkvepia trečiam sezonui, kurio metu „House of Puglu“ ir toliau rodys ne tik jau publikos pamėgtus spektaklius, bet ir pristatys naujas premjeras, originalius koncertus ir mokymus, bei šio sezono naujienas – muzikinį protmūšį ir filmų peržiūrų vakarus, bei dar daugiau kultūrinių renginių!“ – skelbia teatro direktorė Sigita Pikturnaitė.

Sezono pradžios renginys nemokamas, o svečiams nuotaiką kurs net keli muzikiniai reginiai. Vienas jų – netikėtas ir šmaikštus „Organizuotos menininkų grupuotės“ performansas. „Nedaryk gyvenime to, ko nenori daryt. Mes kuriam lietuvišką miuziklą. Mes nesame solistai. Mes esam draugai. Nesek madų. Kurk savo stilių. Beskonybė ir skonybė gali būti tas pats. Skirtingas tik požiūrio taškas. Mes kuriame performansus apie gyvenimo įvairiapusiškumą ir grožį”, – skelbia šios grupuotės menininkai, buvę Vilniaus kolegijos miuziklo specialybės studentai Artūras, Dovilė ir Roberta.

Kitas, ne mažiau intriguojantis – bendras Lietuvos ir Indijos muzikinis projektas „Ritme“, kuris kvies jus kartu pakeliauti kūrybos kryžkelėmis, kur muzikantai ir šokėjai iš Indijos bei Lietuvos ieškos bendrų melodijos sąskambių, atsikartojančių ritmų, sujungiančių ir išskiriančių judesių. Tai klasikinio ir šiuolaikinio meno sintezė, kurios metu susijungs indiškosios tablos ritmai, džiazo improvizacijos ir Indijos klasikinio šokio judesiai.

„Ritmas – tarsi kvėptis ar širdies dūžiai – žymi nenutrūkstantį laiką, gyvenimo tėkmę, nuolat pasikartojantį ciklą. Muzika ir judesys – tai kelias, padedantis surasti, sugrįžti, susilieti ir būti pasaulio ritme“, – sako šio projekto iniciatoriai.

„House of Puglu“ trečiojo sezono atidarymo programa neatsitiktinai pasirinkta būtent tokia – naujas startas primins publikai ir kūrėjams, kad ši erdvė ir toliau išlieka atvira jauniems profesionaliems kūrėjams, kurie dar tik pradeda savo kūrybos kelią ir nebijo drąsiai išreikšti save. Taip pat šie profesionalaus meno namai ir vėl, be teatro spektaklių, naujojo sezono metu pristatys naujus ir netikėtus muzikinius projektus ir ne vien tik iš Lietuvos.

Atidarymo renginyje bus pristatyta ir ne viena trečiojo sezono naujiena. Viena jų – muzikiniai protmūšiai. Dar vasarą startavę savam draugų ratui, jie sulaukė didžiulio susidomėjimo ir gerų atsiliepimų, tad „House of Puglu“ nutarė rengti juos viešai. Taisyklės paprastos: tereikia suburti komandą iki penkių asmenų ir kiekvieną ketvirtadienį ateiti pasivaržyti ir patikrinti savo žinias su kitais.

„Žmonės guodžiasi, kad nėra muzikantai, nežino daug apie muziką ir bijo pabandyti, bet vos išbandę grįžta kiekvieną savaitę, – pasakoja protmūšių sumanytojas ir vedantysis, „House of Puglu“ projektų vadovas Tomas Miklovas, – juolab, kad kurdamas kiekvienos savaitės klausimus tikrai atsižvelgiu į tai, kad ne visi yra radijo DJ ar dirba Operos ir baleto teatre, renginys pritaikytas plačiai visuomenei, svarbiausia atsinešti gerą nuotaiką.“

Antroji sezono naujiena – kino vakarai, kurių metu bus pristatoma Nidoje jau antrus metus vykstančio tarptautinio trumpametražių filmų festivalio „Nida Short Film Festival“ programa.

„Apmaudu, kad tokio gero turinio festivalis vyksta tik porą dienų Nidoje vasarą ir ne visi gali jį pamatyti. Tad prikalbinome festivalio organizatorius filmų programą pristatyti pas mus su šūkiu „Įsijunk Nidos režimą net ir rudenį, net ir Vilniuje“, – sako Sigita Pikturnaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Sigita Pikturnaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Sigita Pikturnaitė

Festivalio filmų programa bus rodoma visą rudenį, kiekvieną paskutinį mėnesio pirmadienį, filmų peržiūra nemokama. „Filmai mūsų, spragėsiai jūsų“, – šypteli Sigita.

Grįžtant prie tradicinės „House of Puglu“ programos, be spektaklių suaugusiems ir šeimoms, bei muzikinių koncertų ir toliau vyks įvairūs mokymai.

Nuo Spalio 17 d. jau trečią kartą startuos kino režisierės Kristinos Buožytės vedami dviejų mėnesių trukmės kino kursai „Nuo idėjos iki filmo...“, o žiemos viduryje rašyti mėgstantys kūrėjai bus pakviesti į kūrybinio rašymo dirbtuves.

Pavasarį vėl, jau trečią kartą, startuos ir eksperimentinės kūrybinės dirbtuvės „Kolaboracijos“, kurių metu „House of Puglu“ erdvė bus atiduota įvairių sričių kūrėjams ir per tam tikrą laiką jie galės sukurti ir publikai pristatyti savo sukurtus darbus.

„Labai daug ir sunkiai dirbome tam, kad naujas sezonas būtų toks pilnas įvairiausių spektaklių, koncertų, dirbtuvių ir dar visko. Išduosiu, kad šiuo metu repetuojame muzikinį spektaklį šeimai su operos soliste Agne Sabulyte bei Keistuolių teatro aktoriumi Vytautu Rašimu, kurio premjera bus Gruodžio pradžioje. Kalėdiniam sezonui taip pat ruošiame net kelias originalias šventines programas, į kurias pakviesime „House of Puglu“ gerbėjus. O pavasarį labai norisi mūsų jaukias patalpas atiduoti jauniems kūrėjams, kad jie čia galėtų įgyvendinti savo idėjas – vėl kviesime į projektą „Kolaboracijos“. Kasryt kalendoriuje braukome po vieną dieną iki atidarymo ir labai laukiame visų savo sezono pristatyme. Juolab, kad renginys nemokamas, o jo metu kviesime visus būti neabejingiems profesionaliems, bet privatiems kultūros ir meno kūrėjams ir prisidėti prie mūsų akcijos „Nesėdėk ant žemės“, – sako Sigita Pikturnaitė.

Organizatorių nuotr./Spektaklis „Sandpit“
Organizatorių nuotr./Spektaklis „Sandpit“

Akcijos esmė labai paprasta: kiekvienas, pervedęs 10 eurų į „House of Puglu“ sąskaitą arba sumokėjęs juos sezono atidarymo renginio metu, gaus vardinę kėdę, t.y., už tuos pinigus bus nupirkta viena kėdė, o ant nugarinės jos dalies bus užrašytas mecenato vardas, pavardė, arba įmonės pavadinimas.

Žiūrėti spektaklį sėdint ant žemės nėra labai patogu. Tad trečiojo sezono proga „House of Puglu“ skelbia akciją „Nesėdėk ant žemės“.

„Dirbti privačiame kultūros sektoriuje nėra paprasta, tai tikras iššūkis, per du gyvavimo metus buvo sukurta nemažai puikių kultūrinių projektų, tačiau teatro inventorius susidėvėjo ir labai nori atsinaujinti. Žiūrėti spektaklį sėdint ant žemės nėra labai patogu. Tad trečiojo sezono proga „House of Puglu“ skelbia akciją „Nesėdėk ant žemės“. Šia akcija kviečiame visuomenę atkreipti dėmesį į nevyriausybinį kultūros sektorių ir norime paskatinti visuomenę palaikyti ir privačius kultūros kūrėjus. Iš mūsų gerbėjų rato – tiek publikos – tiek mūsų erdvėje dirbančių kūrėjų, matome, kad mūsų erdvė labai reikalinga, tad norime, kad „House of Puglu“ sulauktų ir ketvirto ir dešimto sezono!“ – užbaigia teatro direktorė Sigita Pikturnaitė.

Teatro trečiojo sezono pristatymas vyks Rugsėjo 22 dieną, „House of Puglu“ teatre (Vilniaus g. 16). Renginio pradžia – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius