Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menotyrininkai: Salvadoro Dali paroda Klaipėdoje pranoko lūkesčius

Klaipėdoje eksponuota siurrealizmo genijaus Salvadoro Dali darbų paroda tapo rekordine: tiek lankytojų uostamiestyje nebuvo surinkusi nė viena dailės darbų ekspozicija. Menotyrininkai įsitikinę, kad ši paroda įrodė: Klaipėda jau yra pasirengusi priimti žymiausių dailininkų darbus.
Salvadoro Dali darbų parodą Klaipėdoje pamatė per 10 tūkst. žmonių.
Salvadoro Dali darbų parodą Klaipėdoje pamatė per 10 tūkst. žmonių. / Algirdo Kubaičio nuotr.

„Parodą aplankė daugiau nei 10 tūkst. žiūrovų. Iki šiol nė viena vieno autoriaus paroda nesutraukė šitiek daug žiūrovų. Vien iš kitų miestų turėjome per 30 ekskursijų“, – pasakojo Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro direktorius, menotyrininkas Ignas Kazakevičius.

Jis pats tikino niekada nematė šitiek žmonių uostamiesčio Parodų rūmuose. Norėdami pamatyti garsiojo dailininko kūrinius jie kantriai laukė eilėse.

„Galbūt kai kurie ir nusivylė, tačiau tikriausiai dėl to, kad neskaitė, į kokią parodą eina – čia nebuvo garsiųjų tapybos darbų“, – pripažino I.Kazakevičius.

Anot jo, S.Dali paroda įrodė, kad Klaipėda pasirengusi priimti tokias parodas. „Galbūt verta grįžti prie idėjos turėti naują meno centrą. Svajonės priimti garsius menininkus tampa realios“, – teigė jis.

„Aš jau buvau pradėjęs galvoti, kad Klaipėdoje nėra žmonių. Atrodė tuščia ir nyku. Tačiau ši paroda parodė, kad ne visi išsivaikščiojom ir žinom, kur tie Parodų rūmai stovi“, – teigė menotyrininkas Petras Šmitas, vedęs kelias ekskursijas po šią parodą.

Anot jo, S.Dali raižiniai, litografijos – ne mažiau įdomios nei jo garsieji tapybos darbai. „Šis dailininkas Klaipėdoje – jau neįprastas reiškinys“, – sakė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius