Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menų spaustuvėje – sveikųjų ir neįgaliųjų spektaklio premjera

Menų spaustuvės Juodojoje salėje sausio 29 dieną 19 valandą sveikųjų ir neįgaliųjų Naujasis teatras pristatys savo naujausią spektaklį „Stiklinis žvėrynas“.
Menų spaustuvė
Menų spaustuvė / LŽ nuotr.

„Stiklinis žvėrynas“ – tai spektaklis pagal XX amžiaus dramaturgijos klasiko amerikiečio Tennessee Williamso to paties pavadinimo dramą. T.Williamso „Stiklinis žvėrynas“ – drama ne tik apie svajonių ir realybės konfliktą, bet ir apie žmogaus kompleksus, kurie trukdo bendrauti, gyventi visavertį gyvenimą. Tokie žmonės, o ypač neįgalieji, sėdi užsidarę mažuose kambarėliuose ir nesistengia patikėti savo jėgomis bei galimybėmis.

Spektaklyje pasakojama vienos šeimos istorija. Jos veikėjai nesugeba realiai mąstyti ir gyventi. Motina paskendusi praeities prisiminimuose, sūnus trokšta romantiškų nuotykių, o dukra užsisklendusi savo stiklinių žvėrelių pasaulyje. Veikėjų sukurtos iliuzijos jiems yra svarbesnės nei tikrovė, kurioje jie jaučiasi bejėgiai ir nesaugūs. Spektaklio herojai – keisti žmonės, kurių sielos yra trapios kaip stiklas…

Pagrindinė T.Williamso pjesių tema, pasak jo paties, siekis atskleisti neigiamą poveikį, kurį visuomenė daro jautriam, nekomformistiniam individui.

Naujasis teatras, įkurtas 2008 metų pabaigoje, – neįgaliųjų teatras, suvienijęs įvairių socialinių grupių žmones, jame kuria sveiki ir neįgalieji. Teatro aktoriai mokėsi aktorinio meistriškumo Mažojoje teatro akademijoje.

Bilietų kaina – 20 Lt. Bilietus platina bilietai.lt. Taip pat bilietus galite rezervuoti telefonu (+370) 622 15387, kreiptis į Vladą.

Spektaklis žmonėms nuo 14 metų.

Režisierius: Artūras Šablauskas

Scenografė: Birutė Kapustinskaitė.

Choreografas: Sergejus Jerpyliovas.

Aktoriai: Inga Filipovič, Jonas Ilevičius, Jurijus Majauskas, Loreta Paulauskienė, Ramunė Šidlauskaitė, Mantas Zemleckas, Svetlana Laima Zemleckienė.

Trukmė: 140 min.

Premjera: 2009 10 04.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius