Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MIDI Roko Opera „Proto_Tipas“ – kitoks požiūris į sistemą

MIDI Roko Opera – jau 16-ktus metų iš eilės vykstantis Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto studentų dienų uždaromasis vakaras, organizuojamas Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Matematikos ir informatikos fakultete. Tai pačių studentų kurtas teatralizuotas pasirodymas, kurio metu stengiamasi atskleisti aktualias aukštojo mokslo ir kitas problemas, su kuriomis susiduria studentai. Šiais metais, balandžio 24 dieną 21 val. Vilniaus Teatro arenoje MIDI Roko Opera nenuklys nuo kasmetinės problematikos, tačiau kvies į ją pažvelgti kitu kampu – kas nutiktų, jeigu ir toliau liktume abejingi studijų pasirinkimui pagal prestižiškumą, geresnį atlyginimą ar tėvų bei aplinkinių spaudimui renkantis studijų programą.
Generalinės repeticijos akimirkos / MIDI Roko Opera „Proto_Tipas“ / Midi nuotr.
Generalinės repeticijos akimirkos / MIDI Roko Opera „Proto_Tipas“ / Midi nuotr.

Pastaruoju metu visuomenė susiskirsčiusi į dvi pozicijas – vieni teigia, kad aukštojo mokslo diplomas yra būtinas ir tik jis parodo jauno žmogaus išsilavinimo ir žinių lygį, tuo tarpu kiti – jog diplomas nėra būtinas norint būti tam tikros srities specialistu, tiesiog svarbu daryti tai, ką žinai ir supranti.

Darbdaviai šiuo klausimu nėra kategoriški. Jiems svarbu, kad darbuotojas išmanytų savo darbą, o jei dar turės apie savo srities žinias liudijantį diplomą, bus tik geriau.

Generalinės repeticijos akimirkos / MIDI Roko Opera „Proto_Tipas“ / Midi nuotr.
Generalinės repeticijos akimirkos / MIDI Roko Opera „Proto_Tipas“ / Midi nuotr.

Patys operos organizatoriai bei dalyviai savęs nepriskiria nė vienai pusei ir yra tvirtai isitikinę, jog jokiu būdu negalima painioti aukšojo išsilavinimo su gebėjimu mąstyti ar išmintimi – būtent apie tai ir kalba šių metų MIDI Roko Opera.

Šiemet bus rodoma tolimoji ateitis, kurioje visuomenė yra pamiršusi, ką reiškia mąstyti. Ji pati nepriima jokių sprendimų, neturi savo nuomonės.

Tobuloje šalyje, valdomoje tobulos sistemos, gyvena nauja karta – be trikdžių ir be klaidų. Jei paklaustumėte, ar kuris iš ten gyvenančių yra laimingas, atsakymo veikiausiai nesulauktumėte – jo tiesiog nėra, nes šioje sistemoje vertybės ir normos yra visiškai kitokios nei kažkada egzistavo.

VIDEO: MIDI Roko Opera 2015 „PROTO_TIPAS". Pragonas.

Tačiau, kad ir kokia tobula ir sustyguota būtų sistema, visada atsiras tokių, kurie nesutinka su nustatytomis taisyklėmis ir bando elgtis kitaip. Bet ar toks elgesys tikrai naudingas tiek pačiam individui, tiek visai visuomenei?

Kaip iš tiesų gyventume, jei viskas būtų nuspręsta už mus, o tokios sąvokos kaip „žinios“ ar „kompetencijos“ išvis neegzistuotų?

Į šį ir daugelį kitų klausimų bandys atsakyti pagrindinis istorijos herojus, nesutariantis su pasaulio, kuriame gyvena, beprasmybe. Tačiau ką gali padaryti vienas deviantas, kai sistema visiems, o kartu ir jam, diktuoja visiškai kitokias taisykles?

Juk dabar tas, kuris nusprendžia atsiskirti nuo minios ir galvoti savo galva yra laikomas deviantu, maištininku, atsiskyrėliu, kitokiu. O gal jis gali pakeisti visą nusistovėjusią sistemą?

MIDI Roko Opera „Viduramžiai rytoj“ / Midi nuotr.
MIDI Roko Opera „Viduramžiai rytoj“ / Midi nuotr.

Atsakymą kviečiame sužinoti jau balandžio 24 dieną 21 val. Teatro arenoje, MIDI Roko Operoje. Ateik. Pamatyk. Išeik kitoks.

Daugiau informacijos ieškokite čia arba užsukite į oficialią internetinę renginio svetainę: http://rokooperos.midi.lt/

Ankstesnių metų MIDI Roko operos akimirkas rasite šioje galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius