Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miesto šventės proga Alytus pasipuošė įspūdingu gyvų gėlių herbu

Tris dienas ir tris naktis alytiškiai šventė savo gimtadienį. Daugiau kaip šešios dešimtys įvairių renginių ir reginių, koncertai ir sporto varžybos, įspūdingo dydžio miesto herbas iš gyvų rožių, prie kurio siekė įsiamžinti kiekvienas, praeinantis miesto Rotušės aikšte.
Miesto šventės proga Alytus pasipuošė įspūdingu gyvų gėlių herbu
Miesto šventės proga Alytus pasipuošė įspūdingu gyvų gėlių herbu

Šių metų Alytaus  miesto šventės „Apkabinsiu tave, Alytau“ akcentu tapo alytiškių akcija apkabinti miesto širdį – centre esantį Miesto sodą, fontaną ir daugiau kaip 7 kvadratinių metrų ploto dydžio miesto herbas iš gyvų rožių. Jam prireikė 2100 raudonų, 1460 baltų ir 40 geltonų rožių, o Alytaus miesto savivaldybės mero patarėjo Romo Jankausko idėją sukurti tokį herbą įgyvendino Alytaus profesinio rengimo centro mokytoja floristė Odeta Dzudzinskienė ir jos auklėtinės.

Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas pasidžiaugė, kad miestiečiai tikrai nuoširdžiai įvertino tokį grožį, nuolat prie jo fotografavosi. Alytiškiai iš tiesų žavėjosi neįprastu miesto herbu, jį čiupinėjo ir uodė. Šio meno kūrinio autorė floristė O. Dzudzinskienė sakė, kad padedant Alytaus miesto teatrui, jo patalpose pabandys šį herbą sudžiovinti ir padengti specialiu laku, kad miesto gyventojų rankų ir širdžių šiluma sušildytas miesto simbolis išliktų ilgai.

Kaip jau įprasta miesto gimtadienio proga kasmet, ir šiemet Alytaus miesto savivaldybėje pagerbti moksleiviai, garsinantys Alytų dalykinėse olimpiadose, konkursuose. Prizininkus ir juos parengusius mokytojus sveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas ir mero pavaduotoja Nijolė Makštutienė.

Alytaus miesto savivaldybėje pagerbti moksleiviai, garsinantys Alytų dalykinėse olimpiadose, konkursuose. Prizininkus ir juos parengusius mokytojus sveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas ir mero pavaduotoja Nijolė Makštutienė.

„Dėkodamas už pasiekimus, linkiu, kad Jūsų gabumai atvertų duris į geriausius pasaulio universitetus, Jūsų žinios prisidėtų prie šalies mokslo ir verslo pasiekimų, o Jūsų gebėjimai, užsispyrimas, valia ir atradimai pakeistų pasaulį“, – sakė meras.

Oficialaus šventės atidarymo metu alytiškius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas. „Atverkime savo širdis, nuskaidrinkime savo mintis vienam tikslui – mylėti, saugoti ir gražinti savo miestą. Kurkime jį tolima istorine atmintimi, neseniai prabėgusių metų patirtimi ir mūsų ateities viltimi. Kad kasdien didžiuotumėmės, eidami jo gatvėmis. Kad mokėtume pasidžiaugti jo pergalėmis. Kad būtume laimingi jame gyvendami“, – sakė miesto vadovas.

Iš Alytaus kilusiam kūrėjui, atlikėjui, publicistui Albertui Antanavičiui, muzikos mokytojai Ritai Frenzelienei ir kalviui Andriui Liaukui miesto vadovai įteikė kultūros premijas. Alytaus miesto garbės piliečio regalijas Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas įteikė pedagogui Antanui Strazdui.

Metų verslo įmonės apdovanojimas atiteko bendrovei „Sofa Brands“, jaunojo metų verslininko įvertinimas – „Coffee room“ vadovui Nerijui Jauneikai.

Tris dienas trukusią Alytaus miesto šventę vainikavo chorų festivalis „Daina tau, Alytau“, kurio metu skambėjo daugiau nei 20 chorų atliekami kūriniai ir Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertas, kuriam dirigavo Nacionalinės premijos laureatas, profesorius Juozas Domarkas.

„Džiaugiuosi ir dėkoju, kad renginių dalyvių gausa, organizatoriai ir savanoriai, nepaisant ir šiek tiek žvarboko oro, sušildė aplinkinius savo gerumu, profesionaliu darbu, užtikrino miesto rimtį ir tvarką. Ačiū, kad buvote kartu. Su miestu ir vienas su kitu. Tikiuosi, kad išsinešėte tą dalelę šilumos į savo gatves ir namus, o prisiminimas apie šių metų šventę ilgai išliks kiekvieno atmintyje“, – dėkodamas alytiškiams už gražią šventę sakė meras J. Krasnickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius