Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mugėje ARTVILNIUS'12 – pasaulio žvaigždžių kūriniai ir kolekcionavimo pradžiamokslis

Lietuvos meno gerbėjai, kolekcionieriai ir galerininkai jau trečią kartą rinksis didžiausiame vizualiųjų menų renginyje Baltijos šalyse – meno mugėje ARTVILNIUS'12.
Werkstatt galerijos stendas
Werkstatt galerijos stendas / ARTVILNIUS nuotr.

Birželio 27-liepos 1 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO lankytojams prisistatys 53 galerijos iš dvylikos šalių, taip pat veiks didelio formato skulptūrų ir instaliacijų paroda „Takas“, bus rodomi filmai apie menininkus, skaitomos paskaitos, rengiamos diskusijos, o jaunųjų lankytojų lauks speciali edukacinė programa.

„Mūsų mugė turi savo veidą, nes čia susitinka Rytų, Vakarų, Vidurio ir Šiaurės Europos šalių menininkų darbai, prisiliesdami ir prie kitų kontinentų. Tuo tarpu kitose pasaulio mugėse dominuoja Vakarų šalių menas. Todėl tai bus kelionė aplink Žemės rutulį, pajuntant šiuolaikinio meno pulsą, – mugės išskirtinumu džiaugėsi meno vadovė Raminta Jurėnaitė. – Lankytojai turėtų nusiteikti mugėje praleisti ne porą valandų, nes čia tikrai bus ką veikti visas dienas. Labai lauksime ir tų, kurie šiaip nesilanko parodose – mugėje tikrai nebūna nuobodu, nes čia tvyro ypatinga atmosfera.“

Šiais metais Lietuvos galerijos mugės lankytojams pristatys žymiausių mūsų šalies kūrėjų, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų bei jaunų, bet jau pripažintų menininkų darbus: V. Antanavičiaus, E. A. Cukermano, A. Jacovskio, L. Katino, V. Kisarausko,  A. Švėgždos, A. Petrulio ir daugelio kitų. Bus demonstruojami ir garsiausių Lietuvos fotografų A. Aleksandravičiaus, R. Rakausko, A. Sutkaus darbai.

ARTVILNIUS nuotr./Vibha Galhotra skulptūra Neo-Monster
ARTVILNIUS nuotr./Vibha Galhotra skulptūra „Neo-Monster“

„Mums dar reikia išsiugdyti savo meno kolekcionierius, todėl orientuojamės į lankančią publiką, kad jai būtų įdomu ir ji artėtų prie tos brandos, kai pradedama kolekcionuoti. Todėl šiemet vėl turėsime didelio populiarumo sulaukusį Jaunojo kolekcionieriaus stendą, tačiau taip pat siekiame žiūrovams pristatyti ir ką nors nauja, – tikino R.Jurėnaitė. – Visada ieškome naujų vardų, nepakartojamų meno reiškinių, todėl šiemet, kaip ir visas meno pasaulis, kartu pažvelgsime į Indiją. Lankytojai turės unikalią progą pamatyti Latvijos galerijos „21“ vadovės surinktą šiuolaikinio Indijos meno darbų kolekciją.“

Performansų programą, sukurtą specialiai mugei ARTVILNIUS’12 rodys vienas žymiausių indų menininkų Abhishek Harza. Pernai šis menininkas specialią programą buvo parengęs prestižinei meno mugei Art Basel.

Skulptūrų ir instaliacijų parodoje „Takas“ savo naujausius kūrinius pristatys A. Kasparavičius, A. Erminas, A. Petkus, J. Laivys, K. Lanauskas, K. Svirnelis, M. Tendziagolskis, P. Mazūras, R. Milkintas, Ž. Landzbergas.  V. Tarasovo instaliaciją demonstruos Lietuvos aido galerija, video meno kolekciją reprezentuos žinomi video menininkai: E. Jansas, J. Barilaitė, L. Buivydaitė, G. Makarevičius K. Inčiūraitė, A. Kviliūnas, R. Sakalauskas, G. Jonaitis. 

Pirmą kartą audiovizualinę instaliaciją „Julijus Balčikonis: permąstant Juozą Balčikonį“ demonstruos tekstilės klasiko anūkas Julijus Balčikonis.

„Dalis galeristų čia atvažiuoja dėl įdomios mugės atmosferos, entuziastingų žiūrovų ir atveža parodyti tokius darbus, kurių tikrai nesitiki čia, Vilniuje, parduoti“, – džiaugėsi mugės meno avdovė.

Jau trečią kartą mugėje dalyvaujanti „Walter Bischoff Galerie“ iš Vokietijos pristatys pasaulinių meno žvaigždžių Georgo Baselitzo, Sigmaro Polke, vieno žymiausių šiuolaikinių fotografų Thomo Ruff darbus, kurie meno rinkoje vertinami aukščiausiame kainų segmente. „Frants Gallery Space“ iš Niujorko atveš tapytus objektus ir skaitys paskaitą apie kibernetinį meno pasaulį.

Mugėje ARTVILNIUS'12 netrūks ne tik meno kūrinių, susitikimų su menininkais, bet ir renginių: vyks fotografijos dirbtuvių edukaciniai užsiėmimai, video meno programos, paskaitos, diskusijos, bus rodomi dokumentiniai filmai. Juozo Matonio ir Vytauto Damaševičiaus filmų programa „Menininkų portretai“ pristatys dokumentines kino juostas apie žymiausius kūrėjus.

Vaikai ir suaugusieji galės dalyvauti specialiai paruoštoje edukacinėje programoje, pamokėlėse susipažinti su kūrybos pasauliu ir kurti patys.

Pernai mugę aplankė 17 tūkst. lankytojų – mugės organizatoriai tikisi, kad ir šiemet ARTVILNIUS'12 sutrauks ne tik galerininkus ir kolekcionierius, bet ir smalsuolius, kurie galėtų užsikrėsti meno pažinimo dvasia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius