-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Musiškiams“ – naujausios Andriaus Kaniavos dainos

Andriaus Kaniavos gerbėjai nekantraudami laukia gruodžio 18-osios – tądien Keistuolių teatre aktorius, režisierius, dainų autorius ir atlikėjas surengs vieną iš savo koncertų, pavadinimu „Muzika Musiškiams“. Nežinantiems pasufleruosime, kad „musiškiai“ – tai Sunkiosios Muzikos Orkestro „Musė“ buvę, esami ir vis naujai atsirandantys fanai.
Andrius Kaniava
Andrius Kaniava / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Būtina priminti Sunkiosios Muzikos Orkestro „Musė“ istoriją. Iki 1999-ųjų A. Kaniava muziką kūrė vienas ir tik teatrui. Paskelbęs, kad ieško kompanionų į orkestrą neįprastu pavadinimu, ir kad visi norintys kviečiami, sulaukė trijų muzikantų. Linksmai leidžiant laiką, kuriant ir grojant muziką, visiškai nederančią prie bendro Lietuvos muzikinio vaizdo, prabėgo dveji metai. 2001-aisiais protestuodami prieš nepripažinimą, Sunkiosios Muzikos Orkestras „Musė“ sustabdė veiklą ir kuriam laikui nutilo.

Kūrybinę tylą nutraukė sutiktas Muzikantas iš didžiosios raidės – Aleksandras Ten, laimės į Lietuvą ieškoti atvykęs iš tolimosios Rusijos. Kartu su juo A. Kaniava sukūrė akustinės muzikos programą „Muzika Musiškiams“ ir išleido 2 albumus: 2005 m. – „Atšilusi musė“ ir 2008 m. – „Antikvariatas“. Šį kartą „mūsiškiai“ kviečiami pasiklausyti naujausių dainų, kurios galbūt vieną dieną taip pat suguls į albumą.

Nors akustinių dainų programos „Muzika Musiškiams“ pavadinimas toks pat jau 10 metų, programos turinys kaskart keičiasi. Šįkart kartu su bendraminčiais – gitaristu Aleksandru Ten ir pianistu bei kompozitoriumi Sigitu Mickiu – A. Kaniava klausytojams skirs jau atpažįstamas ir naujausias dainas, kurios laukia savojo albumo.

„Manau, kad „Muzika Musiškiams“ gyvuos dar mažiausiai 10 metų. Nesvarbu, ką bedainuočiau ir begročiau – tai bus skirta „musiškiams“. Atsitiktinių mano koncertuose kažkaip nepasitaiko“, – mintimis dalijasi A. Kaniava. Jo klausytojas – gyvas, ieškantis, ištroškęs naujovių, žinantis, kad kiekvienas koncertas bus kitoks, ir tam pasiruošęs. „Didžiausias paskatinimas kurti – publika, ateinanti į koncertus“, – sako A. Kaniava.

Visi „musiškiai“ Keistuolių teatre laukiami gruodžio 18 d. 19 val. Bilietai parduodami teatro kasoje, kaina – 25-35 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius