Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muziejuje pristatoma juvelyro Alfredo Jonušo miniatiūra „Gintaro kelias“

2013 m. gruodžio 6 d. 15 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) archeologinėje ekspozicijoje lankytojams bus pristatomas juvelyro Alfredo Jonušo kūrinys – įspūdinga miniatiūra iš gintaro „Gintaro kelias“. Pristatymo metu dalyvaus pats kūrinio autorius.
Klaipėdoje atveriama Alfredo Jonušo miniatiūrų paroda „Gintaro kelias“.
Klaipėdoje atveriama Alfredo Jonušo miniatiūrų paroda „Gintaro kelias“. / Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus nuotr.

Alfredas Jonušas – talentingas menininkas, juvelyras, Telšių miesto garbės pilietis, kone kasmet ne tik Telšius, bet ir visą Lietuvą nustebinantis savo naujais darbais. Šiemet, minint žemaičių krikšto 600-ąsias metines, meistras pateikė įspūdingą siurprizą – sukūrė miniatiūrą „Gintaro kelias“. Šiam darbui autorius sunaudojo apie 5 kilogramus gintaro. Kūrinio centre esantis didžiausias gintaro gabalas sveria net 800 gramų, jo vertė siekia apie 2 tūkst. eurų. Šiai miniatiūrai, pasak A. Jonušo, panaudotos visos jo gyvenimo gintaro atsargos.

35 ir 45 cm dydžio miniatiūrą telšiškis kasdien kūrė pusmetį. Miniatiūrą sudaro daug smulkių, preciziškai nušlifuotų detalių. Galima pamatyti ir realių statinių, ir kūrybos vaisių: rūmus, Gedimino pilį, Kristų iš dramblio kaulo, nešantį kryžių, Vatikano sode – popiežiaus skulptūrėlę. 

Įspūdingo kūrinio idėja autoriui kilo dar praėjusią vasarą, minint Maironio metus. „Prisiminiau baladę „Jūratė ir Kastytis“ ir kilo mintis apie gintarą. Taip ir prasidėjo. Šiemet turizmo metai paskirti „Gintaro keliui“. Atsirado Vakarų Europos, Vokietijos pilys. O juk tuo gintaro keliu atgal į Lietuvą, į Žemaitiją atėjo krikščionybė“, – pasakojo A. Jonušas.

Kūrinį muziejuje bus galima apžiūrėti iki 2014 m. sausio 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius