Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikos festivalyje „Vivace Vilnius“ – žymus Italijos smuikininkas Markus Placci

Šį sekmadienį startuos nemokamas „Vivace Vilnius“ tarptautinis vasaros muzikos festivalis.
Markus Placci
Markus Placci / Organizatorių nuotr.

Liepos 28 dieną, sekmadienį, 19 val., Vilniaus M. K. Čiurlionio menų mokykloje (Kosciuškos g. 11) koncertuos pasaulyje žymus Italijos smuikininkas Markus Placci. Šis koncertas yra tarptautinio vasaros muzikos festivalio „Vivace Vilnius“ dalis.

Pirmą kartą į Lietuvą atvyksiantis smuikininkas Placci smuiko solinę karjerą pradėjo po sėkmingo pasirodymo su Bolonijos sinfoniniu orkestru, kai jam buvo tik 13 metų. Nuo tol, jis ir toliau grojo solo su tokiais orkestrais kaip Barselonos Sinfoniniu, Radio ir TV Ispanijos orkestru, Baden – Baden Filharmonijos, Teatro San Karlo Napolio Sinfoniniu, St. Petersburgo orkestru, ir daug kitų.

Smuikinikas baigė Bolonijos konservatoriją, kurioje buvo apdovanotas diplomu su pagyrimu ir specialiu garbės raštu, ir toliau mokslus tęsė Vokietijoje, o vėliau – Amerikoje. M. Placci užsitarnavo tarptautinį pripažinimą ir grojo su garsiais orkestrais ir bendradarbiavo su žymiais kamerinės muzikos atlikėjais. Šiuo metu jis ir toliau tęsia koncertinę veiklą Europoje, Azijoje ir Amerikoje, ir yra smuiko dėstytojas Bostono konservatorijoje.

Lietuvoje Maestro Placci ves meistriškumo pamokas atrinktiems smuikininkams iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Švedijos ir Italijos. Jo muzikavimu bus atidaromas „Vivace Vilnius“ tarptautinio vasaros muzikos festivalio koncertų sezonas. Ta proga, smuikininkas paruošė išskirtinę programą. Skambės R. Schumann, J. Brahms, E. W. Korngold, A. Copland, Gershwin / Heifetz kūriniai.

Visi „Vivace Vilnius“ koncertai yra atviri ir nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius