-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Muzikos salė“ Vilniaus knygų mugėje taps ilgai lauktų pasimatymų erdve

Netrukus įvyksiančioje Vilniaus knygų mugėje muzikos mėgėjų laukia gera naujiena. Duris 2-ojoje „Litexpo“ parodų salėje atvers „Muzikos salė“, pirmą kartą sukviesianti visus šalies muzikos pasaulio dalyvius: nuo klausytojo iki atlikėjo ir leidėjo. Čia atsiskleis lietuviškos muzikos spektras: per keturias dienas vyks įvairių muzikos stilių pasirodymai, susitikimai su atlikėjais bei autoriais.
„Journey of Mintyria“ koncertas
Koncertas / Gyčio Matiuko nuotr.

Pasak projektą įgyvendinančios asociacijos AGATA direktorės Agnės Masalskytės, literatūros kūrėjai kaip pagrindinę vietą susirinkti turi Vilniaus knygų mugę, filmai – kino festivalius, o muzika tokio įvykio neturi. „Muzikos salė“ Vilniaus knygų mugėje siekia sujungti visas su muzika susijusias profesijas – muzikantus, leidėjus, garso specialistus ir tapti proga parodyti, kiek yra geros lietuviškos muzikos, atlikėjų, įdomių projektų ir įrašų. „Muzikos salė“ lankytojams suteiks galimybę susitikti su atlikėjais, pabendrauti, paspausti ranką, paklausti, kaip gimė mėgstamas įrašas,  įsigyti jų darbų. 

„Muzikos salėje“ veiks 23 stendai, kuriuose įsikurs žinomi šalies atlikėjai ir grupės, leidybos kompanijos, organizacijos

„Muzikos salėje“ veiks 23 stendai, kuriuose įsikurs žinomi šalies atlikėjai ir grupės, leidybos kompanijos, organizacijos – nuo Aistės Smilgevičiūtės, Lino Adomaičio, Sauliaus Petreikio ir Keistuolių teatro, „Sutaro“ iki knygų ir muzikos mėgėjams puikiai žinomo „Rūdninkų knygyno“, Lietuvos džiazo federacijos ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ar asociacijos AGATA stende būsiančių šimtų pavienių atlikėjų.

„Juokaujame, kad pokalbiuose apie Vilniaus knygų mugę visi klausia - ar matei Algimantą Čekuolį? Jei mačiau, nusipirkau jo knygą ir gavau jo parašą, vadinasi, Knygų mugė įvyko. Neabejojame, kad ir „Muzikos salėje“ atsiras panašių muzikos herojų. Norime, kad ne tik klausytojai, bet ir muzikantai žinotų, kad Knygų mugė yra  įvykių centras – vieta ne tik literatūros premjeroms, bet ir muziką kuriantiems žmonėms. Šią tradiciją pradedame jau dabar – į vieną sceną lips ir jau žinomos grupės, tokios kaip „Biplan“, „G&G sindikatas”, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, ir jauni projektai – „Sheep Got Waxed“, „Ba.“, „Pilnatys“ ir kitos talentingos grupės,“- sako A. Masalskytė.

„Muzikos salėje“ per pasirodymo valandą muzikantai patys spręs, kaip ją išnaudoti, kaip pasiekti klausytoją. Po pasirodymų atsakys į klausimus ir dalins autografus. Kiekvienas klausytojas galės susitikti su savo mėgstamu atlikėju ir paklausti, kas jį domina. Savo fanų vasario 19 dieną lauks „Piano Link“, „Subtilu-Z“, „Žalvarinis“, „Biplan“, „ByTikZyz“ atlikėjai,; vasario 20 dieną – Linas Adomaitis, Andrius Kaniava, projekto „LRT OPUS ORE“ grupės ir „Muzikos barų“ pristatyme dalyvausiantys atlikėjai, vasario 21 dieną Ba., „Antis“, Saulius Petreikis, Giovanni Battistos Cocciolos muzikos albumo leidėjai, Ieva Narkutė, „Obtest“, „Colours of Bubbles“, Dmitrij Golovanov ir Kęstutis Vaiginis, „G&G Sindikatas“; ‚Auksinio disko“ laureatai, vasario 22 dieną – Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, MC Mesijus ir „Sedula“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius