-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje dailės galerijoje – kino vakare laukinis Dieterio Rotho genialumas

Vasario 10 d., ketvirtadienį, 18 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilniuje) tęsiama dokumentinių filmų apie XX-XXI a. Šveicarijos menininkus programa ir demonstruojamas režisierės Edith Jud filmas Dieteris Rothas (Dieter Roth), 2003 m.
Režisierės Edith Jud filmas „Dieteris Rothas (Dieter Roth)“
Režisierės Edith Jud filmas „Dieteris Rothas (Dieter Roth)“ / Nacionalinės dailės galerijos nuotr.

Dieteris Rothas (1930–1998) laikomas vienu iš svarbiausių ir įtakingiausių XX a. menininkų. Tapytojas, skulptorius meną kūrė iš visko, įskaitant sūrį, šokoladą, triušio išmatas ir kitus niekam netinkamus daiktus ar jų liekanas. Prisiekęs kolekcininkas Rothas ne tik kaupė, bet ir komponavo savo radinius, magiškai transformuodamas juos į galingus ir originalius meno kūrinius. Iš kasdienių daiktų suformuotos instaliacijos, Super-8 juostoje užfiksuoti dienoraščiai, obsesinės kolekcijos, kiekvieno jo gyvenimo aspekto kategorizacijos, taip pat šimtai unikalių menininko sukurtų knygų ir grafikos kūrinių sudaro monumentalų visuminį meno kūrinį (vok. Gesamtkunstwerk).

Nacionalinė dailės galerija tęsia dokumentinių menininkų portretų pristatymo programą ir, bendradarbiaudama su Šveicarijos kultūros fondu „Pro Helvetia“, galerijos auditorijoje pristato XX ir XXI a. Šveicarijos menininkus. Šešių kino vakarų metu bus galima susipažinti su keliais svarbiais, ypatingo tarptautinio pripažinimo sulaukusiais šveicarų menininkais: Maxu Billu, Dieteriu Rothu, Jeanu Tinguely, Romanu Signeriu, Paulu Klee ir Meret Oppenheim.

Rėmėjai: Šveicarijos kultūros fondas „Pro Helvetia“. Įėjimas nemokamas. Filmai originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius