Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje dailės galerijoje – lankytojams dosni akcija

Šį savaitgalį Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilniu baigiama rodyti nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ tarptautinė paroda „Spalvų ir garsų dialogai. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir amžininkų kūryba“. Nespėjusius apsilankyti parodoje ar norinčius dar sykį pasigėrėti žymaus Lietuvos dailininko ir jo amžininkų kūriniais, Nacionalinė dailės galerija kviečia į specialią ilgojo savaitgalio (penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį) programą.
Nacionalinė dailės galerija
Nacionalinė dailės galerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iki rugpjūčio 23 d. Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje (Konstitucijos pr. 22) veikia nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ tarptautinė paroda „Spalvų ir garsų dialogai. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir amžininkų kūryba“, supažindinanti su XX a. pradžioje menininkų protus jaudinusia simbolizmo ir modernizmo idėja – dailės ir muzikos bendrystės paieškomis – bei atskleidžianti kūrybines mintis ir dvasinius saitus, jungusius lietuvių menininką Mikalojų Konstantiną Čiurlionį (1875–1911) su amžininkais Vakarų ir Vidurio Europoje.

Parodoje eksponuojami M. K. Čiurlionio, I. Aalto, N. Benua, V. Kandinskio, F. Kupkos, E. Muncho, R. Perlės, A. Schönbergo, W. Weisso, S. Wyspianskio ir kitų dailininkų darbai – 187 kūriniai iš Austrijos, Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos muziejų bei privačių rinkinių. Čia taip pat galima pasiklausyti M. K. Čiurlionio ir jo amžininkų kompozitorių sukurtų muzikos kūrinių.

Nespėjusius apsilankyti parodoje ar norinčius dar sykį pasigėrėti žymaus Lietuvos dailininko ir jo amžininkų kūriniais Nacionalinė dailės galerija kviečia į specialią savaitgalio programą.

Rugpjūčio 21–22 d., penktadienį ir šeštadienį, Nacionalinė dailės galerija dirbs nuo 10 iki 21 val. Tomis dienomis, o taip pat sekmadienį, rugpjūčio 23 d., bilietai kainuos perpus pigiau – 5 Lt. bei galios 50 proc. įprastos nuolaidos. Tomis dienomis 11 val., 15 val., 17 val. ir 19 val. 10–30 lankytojų grupėms bus surengtos nemokamos ekskursijos po XX a. Lietuvos dailės ekspoziciją ir parodą „Spalvų ir garsų dialogai. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir amžininkų kūryba“. Nacionalinės galerijos pietiniame vestibiulyje 18.30 val. ir 20.30 val. – muzikiniai divertismentai: pianistė Šviesė Čepliauskaitė atliks M. K. Čiurlionio, I. Albenizo, E.Griego, K.Szymanowskio kūrinius.

Galerijos auditorijoje 19 val. bus pakartotinai demonstruojami kino filmai: rugpjūčio 21 d. „F. Kupka, spalvų simfonijų kūrėjas ir kosmoso tapytojas“ (rež. D. Gebova), rugpjūčio 22 d. – „Dangaus šešėlis“ (rež. R. Lileikis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius