Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje dailės galerijoje – nemokamas šeimų kūrybiškumo savaitgalis

Nacionalinės dailės galerijos (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) Edukacijos centras kviečia šeimas ir visus menu besidominčius lankytojus turiningai praleisti kovo 27 – 28 d. savaitgalį, dalyvaujant edukaciniuose renginiuose. Tema – „Iškiliųjų paveikslėlių knygos“. Šį savaitgalį įėjimas į šiuos renginius – nemokamas.
Vaikai Nacionalinėje dailės galerijoje
Vaikai Nacionalinėje dailės galerijoje / NDG nuotr.

Nacionalinė dailės galerija, aktyviai rengdama įvairius meno edukacinius renginius, šį kartą kviečia vaikus ir suaugusius į svetingumo savaitgalių kūrybines dirbtuves. NDG Edukacijos centras siūlo sostinės gyventojams ir svečiams turiningai ir aktyviai praleisti laisvalaikį kuriant. Kūrybinės dirbtuvės siekia, kad dalyviai ne tik stebėtų, bet ir dalyvautų meno pažinimo ir kūrimo procese. Šie užsiėmimai yra orientuoti į skirtingų žinių ir interesų turinčius lankytojus.

Lankytojai bus skatinami plėtoti kūrybines idėjas ir vystyti meninius gebėjimus, eksperimentuos, gilinsis į meno istoriją bei praktiką. Tyrinėdami Lietuvos dailės aukso fondo kūrinius, išmoks kritiškai pažvelgti į meną, mokysis į kasdienybę žiūrėti kūrybiškai, išmoks analizuoti šių dienų reiškinius, stebėti save ir aplinką, lavins juslinio suvokimo įgūdžius. Lankytojai bus supažindinti su tapybos, grafikos, skulptūros, fotografijos ir video darbais bei patys turės galimybę savo patirtį, jausmus ir pojūčius perteikti šiais raiškos būdais.

Kovo 27 - 28 d. bus tęsiama „Iškiliųjų paveikslėlių knygos“ (angl. – pop-up book) tema. Tai ypatinga knyga, kurioje esantys paveikslėliai yra erdviniai. Užsiėmimų metu taip pat bus diskutuojama apie įvairių laikotarpių miestus, jų kitimą. Bus keliami klausimai: su kokiomis dvasinėmis savybėmis galima tapatinti miestą, koks žmogaus santykis su miesto erdve ir gamta.

Vaikai užsiėmimuose gali dalyvauti tik lydimi tėvų.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis iš anksto:

Tel. (8 5)  219 59 61

El.p. edukacija@ndg.lt

Meno edukatoriai lankytojų lauks visą savaitgalį Edukacijos centro darbo laiku.

EDUKACIJOS CENTRO DARBO LAIKAS:
Antradieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais 12.00-19.00 val.
Ketvirtadieniais 13.00-18.30 val.
Sekmadieniais 12.00-15.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius