Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje dailės galerijoje – Šveicarijos menininkų portretai

Sausio 27 d., ketvirtadienį, Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilniuje) pradedama dokumentinių filmų apie XX–XXI a. Šveicarijos menininkus programa, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Nacionalinė dailės galerija
Nacionalinė dailės galerija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirmąjį vakarą 18 val. bus rodomas režisieriaus Ericho Schmido 2008 metais sukurtas filmas Maxas Billas – meistro žvilgsnis (Max Bill – das absolute Augenmass). 17.45 val. kviečiame į susitikimą su filmo režisieriumi ir Makso Billo našle, meno istorike Angela Thomas.

Nacionalinė dailės galerija tęsia dokumentinių menininkų portretų pristatymo programą ir, bendradarbiaudama su Šveicarijos kultūros fondu Pro Helvetia, galerijos auditorijoje pristato XX ir XXI a. Šveicarijos menininkus. Šešių kino vakarų metu bus galima susipažinti su keliais svarbiais, ypatingo tarptautinio pripažinimo sulaukusiais šveicarų menininkais: Maxu Billu, Dieteriu Rothu, Jeanu Tinguely, Romanu Signeriu, Paulu Klee ir Meret Oppenheim.

Maxas Billas (1908–1994) – skulptorius, architektas, dizaineris, tipografas, vienas žymiausių bei įtakingiausių XX a. šveicarų menininkų, padaręs didžiulę įtaką XX a. II pusės grafinio dizaino raidai ne tik Šveicarijoje, bet ir visame pasaulyje. Bauhaus mokyklos studentas pasižymėjo maištingu charakteriu, o jo kūryba – socialiniu ir politiniu angažuotumu. Didelį dėmesį menininkas skyrė ekologijai. Jo idėjos aktualios ir šiandien. M. Billo kūriniai buvo eksponuoti 2009 m. Nacionalinėje dailės galerijoje vykusioje parodoje „Šaltojo karo metų modernizmas. Menas ir dizainas. 1945–1970“.

Įėjimas nemokamas. Filmai originalo kalba su lietuviškais subtitrais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius