Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionaliniame dramos teatre – premjera „Daktaras Aiskauda“

Lapkričio 8 dieną Lietuvos nacionalinis dramos teatras kviečia į premjerą, skirtą jauniesiems teatro žiūrovams. Tai – Kornejaus Čiukovskio „Daktaras Aiskauda“.
Spektaklis „Daktaras Aiskauda“
Spektaklis „Daktaras Aiskauda“ / D.Matvejevo nuotr.
Temos: 2 Premjera Teatras

Knygą iš rusų kalbos vertė Danutė Čiurlionytė-Zubovienė, inscenizaciją parašė ir spektaklį režisavo Evaldas Jaras, scenografas Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė, kompozitorius Martynas Bialobžeskis, choreografė Živilė Baikštytė. Spektaklyje vaidina Robertas Balčiūnas, Remigijus Bučius, Algirdas Dainavičius, Rimantas Giedraitis, Algirdas Gradauskas, Marius Jampolskis, Jurga Kalvaitytė, Donata Kielaitė, Vitalija Mockevičiūtė, Miglė Polikevičiūtė, Šarūnas Puidokas, Arūnas Sakalauskas, Arūnas Smailys, Raminta Verseckaitė, Arūnas Vozbutas.

Pasakojimai apie geraširdį žvėrelių gydytoją pasaulyje žinomi nuo XX a. antrojo dešimtmečio. Pirmasis šį personažą sugalvojo anglų rašytojas Hugh Johnas Loftingas (1886–1947; tarti: Hju Džonas Loftingas) ir nuo to laiko daktaras Dolitlis – dažnas vaikų literatūros ir kinematografijos kūrinių svečias.

Šis rašytojas studijavo inžinerijos mokslus Jungtinėse Amerikos valstijose, Masačiusetso technologijos institute, o I pasaulinio karo metu tarnavo Airijos batalione.

Nenorėdamas savo vaikams rašyti apie kare patiriamus baisumus, jis išgalvojo daktarą Dolitlį, kuris moka susikalbėti su gyvūnais, ir į namus siuntė laiškus apie jo nuotykius.

Pirmoji knygelė – „Pasakojimas apie daktarą Dolitlį: iki šiol nespausdinta istorija apie jo ypatingą gyvenimą namuose ir stulbinančias keliones po svečias šalis“ – buvo išleista 1920 metais, vėliau pasirodė knyga „Daktaro Dolitlio kelionės“ (1922), pelniusi Loftingui prestižinį literatūrinį apdovanojimą – Njuberi (Newbery) medalį. Vėliau buvo parašytos dar 8 knygos, o po rašytojo mirties išleisti dar du tomai, kuriuose rašytojo sūnus surinko iki tol neskelbtus trumpus apsakymus.

Istorijos apie daktarą Dolitlį ir jo bičiulius Lietuvos vaikams pažįstamos iš Prano Mašioto vertimų, kurie buvo leidžiami XX a. trečiajame dešimtmetyje Kaune – „Daktaras Dolitlis ir jo gyvuliai“ (1929), „Daktaro Dolitlio plaukiojanti sala“ (1930), „Daktaro Dolitlio didžiausioji kelionė“ (1934).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius