Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nauja atvira galerija Vilniuje kvies iš barų kultūros į meno teritoriją

Liepos 8 d. gerai vilniečiams pažįstama Islandijos gatvė žengia ekstra žingsnį iš barų kultūros į meno teritoriją – svečius ir praeivius nuo šiol pasitiks su galerija po atviru dangumi. Barus „Piano Man“, „Kerai“ bei „Alchemikas“ suvienys bendra vasaros terasa ir visą vasarą vyksianti paroda „The Art of Walking“.
Islandijos g. terasos atidarymo akimirka
Akimirka iš Islandijos gatvės / Jurgos Urbonaitės nuotr.

„The Art of Walking“ – tai tema apie pusiausvyros palaikymą: vaikščiojimą ant ribos tarp ramybės ir nuotykių, tvarkos ir chaoso, norų ir galimybių. Balansavimas ant dviejų kojų – tai gyvenimo kelio metafora, kur kiekvienas žingsnis yra mažas sprendimas, daromas vadovaujantis įpročiais, nuojauta ar išskaičiavimu. Taip pamažu formuojama asmeninė trajektorija, o tuo pačiu – ir asmenybė“, – mintimis apie parodos temą dalinosi vienas dalyvių, iliustratorius Rimantas Juškaitis.

 Jurgos Urbonaitės nuotr./Menininkai A. ir R.Gataveckai
Jurgos Urbonaitės nuotr./Menininkai A. ir R.Gataveckai

Islandijos g. pasirodys 10 šiuolaikinės kartos menininkų: iliustratorių, grafikos dizainerių, gatvės meno atstovų: Jolita Puleikytė, Rimantas Juškaitis, Pijus Burakas, Domantė Čiuplinskaitė, Teklė Ula, Staselė Jakunskaitė, Adriana Valantiejūtė, Lina Disciplina, Indrė Vaiciukaitė, Žilvinas Jagėla. Visus suvienijo atvira ekspozicinė erdvė ir bendra darbo tema. Praeiviai stabtelėję Islandijos g. nustebs – kaip nėra žmonių su identiška eisena, taip parodoje nerasite panašaus kūrinio.

Visą vasarą veiksianti ekspozicija – daugiau, nei menininkų pateikiama gyvenimo kelionės interpretacija. Kūrėjai du ateinančius mėnesius varžysis dėl žiūrovų balsų ir organizatorių įsteigtų piniginių prizų. Atiduoti balsą už labiausiai patikusį kūrinį galės visi norintieji tiesiog savo telefone, apsilankę specialiai parodai sukurtoje svetainėje. Rugsėjo mėnesį trys daugiausiai balsų pelnę menininkai sulauks 2000 Eur, 1000 Eur bei 500 Eur apdovanojimo. Paskutinę darbų eksponavimo savaitę kūriniai bus parduodami internetu vyksiančiame aukcione.

Liepos 8 d. vakarą kviestiniai svečiai dalyvaus filmo „The Man Who Walked Around The World“ premjeroje. Tai Lietuvoje dar nerodyta juosta apie legenda tapusią Johnnie Walker istoriją. Kino filme prasidėjusią legendinę kelionę tęs gerai žinomi Mood Sellers, kviesdami į muzikinę eiseną nuo kino teatro „Pasaka“ iki Islandijos g., kurioje lauks ne tik įsimintinas parodos atidarymas, bet ir ilgam išliksiantis gerai žinomo gatvės menininko Lino Kaziulionio kūrinys. Vakaro nuotaiką kurs Dj Tomas Boo bei įtraukiančios aktyvacijos: nuo interaktyvios fotosienos iki bendro meno kūrinio sukūrimo.

Partnerio nuotr./„Open gallery“ „The Art of Walking“ plakatas
Partnerio nuotr./„Open gallery“ „The Art of Walking“ plakatas

„The Art of Walking“ – tai naujos patirtys vilniečių pamėgtoje teritorijoje: išvysti daugiau ir plėsti ribas. Atvirą galeriją bus galima apžiūrėti iki vasaros pabaigos Islandijos g., Vilniuje. Daugiau apie naują kultūros ir meno teritoriją sostinėje skaitykite: https://fb.me/e/2lswH2iFW

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius