Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naują sezoną pradedanti Vilnius City Opera roko projektu žada sudrebinti Vilniaus sporto rūmus

Vilniaus City Operos (VCO) komanda naująjį sezoną pristatė su roko garsais – be publikos simpatijų jau pelniusių spektaklių, buvę bohemiečiai žiūrovams jau netrukus žada įdomių naujų projektų.
Ieva Prudnikovaitė ir Joana Gedmintaitė
Ieva Prudnikovaitė ir Joana Gedmintaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Rokas Svynis Todas

„Praėjęs sezonas mūsų gyvenimą pakeitė visiems laikams – prieš metus tapome Vilnius City Opera, o nuo šio sezono pradedame kurti savo veidą kaip visavertis teatras, – naują grafikos dizainerio Deniso Kuchtos sukurtą teatro įvaizdį pristatė kolektyvo siela Dalia Ibelhauptaitė. – Turėsime įspūdingą sezoną – daug iškilių talentų ir solistų susirenka dideliems darbams.“

Pats artimiausias, jau spalį numatytas Vilnius City Opera darbas – naujas multimedia projektas „VCO ROCK“, netiesiogiai pratęsiantis kūrėjų eksperimentus, prieš trejus metus prasidėjusius elektroninėje operos fantazijoje „XYZ“. Žiūrovų teismui aštuoni solistai – Joana Gedmintaitė, Ieva Prudnikovaitė, Asmik Grigorian, Jeronimas Milius, Laimonas Pautienius, Tadas Girininkas bei du Vilnius City Opera debiutantai Viktoras Gerasimovas ir Tomas Pavilionis – naujai ir įdomiai roko žanru interpretuos populiarias operų arijas.

Dalia Ibelhauptaitė, Ieva Prudnikovaitė ir Gediminas `eduikis
Dalia Ibelhauptaitė, Ieva Prudnikovaitė ir Gediminas Šeduikis

„Šis projektas žada būti labai vizualus, jame dirba jauni menininkai, kurie Lietuvoje dar yra mažai žinomi, bet užsienyje jau pelnė pripažinimą. Pirmą kartą Lietuvoje savo netradicinę kūrybą pristatys kostiumų dailininkas Dainius Bendikas, jau apdovanotas už darbus Islandijoje. Jo dizainas ir spalvos tapo inspiracija ir operos dainininkams, – pasakojo projekto „VCO ROCK“ režisierius Gediminas Šeduikis. – Video menininkas Rimas Sakalauskas projektui kurs 3D vaizdus ant tam tikrų objektų – senų mūsų spektaklių dekoracijų elementus bandysime parodyti kitame kontekste.“

Prie Vilnius City Opera komandos prisijungė roko muzikantas Tomas Varnagiris, tapęs projekto „VCO ROCK“ muzikos vadovu.

„Šiame projekte dirbantys muzikantai roką supranta skirtingai, todėl „VCO ROCK“ muzika bus labai spalvinga – žiūrovui tai turėtų būti didelis muzikinis siurprizas“, – šypsojosi gitaristas.

Tomas Varnagiris
Tomas Varnagiris

„Man labai smagu, kad tokie projektai vyksta, nors dažnai idėjas realizuoti būna ne taip ir lengva – pristatyti žanrų samplaiką nepigiai, skambėti įdomiai, atrasti dalykus, kurie galėtų tarpusavyje bendradarbiauti, yra tikrai sudėtinga, – prisipažino I.Prudnikovaitė. – Esu išbandžiusi nemažai žanrų ir norėčiau tikėti, kad tai padeda baziniam darbui, nes įneša daugiau spalvų ir supratimo. Man šis projektas yra atgaiva širdžiai.“Roko muzika tapo iššūkiu Vilnius City Opera dainininkams, kurie, nepaisant sudėtingumo, neslėpė užsidegimo šia idėja.

Kiekvienais metais mūsų šeima didėja, įgyvendiname vis naujas kūrybines idėjas. Dabar turime naują iššūkį – roką.

Po motinystės atostogų į sceną grįžtanti J.Gedmintaitė savo pasirodymą su I.Prudnikovaite juokais vadina „mamų duetu“.

„Su Vilnius City Opera jau nueitas gana ilgas kelias, visi suaugome į šeimą. Kiekvienais metais mūsų šeima didėja, įgyvendiname vis naujas kūrybines idėjas. Dabar turime naują iššūkį – roką. Tikiuosi, kad nesustosime ir toliau“, – šyptelėjo viena pirmųjų bohemiečių solisčių.

Elektroninė operos fantazija „XYZ“ prieš trejus metus trumpam atgaivino avarinės būklės „Lietuvos“ kino teatrą. Tuo tarpu su roko projektu „VCO ROCK“ menininkai siekia trumpam pabudinti Vilniaus sporto rūmus.

„Kol kas dar neturime visų leidimų, tačiau esame užsitikrinę visų reikiamų institucijų gerą valią, todėl 99 proc. tikimybė, kad spalio pabaigoje susitiksime toje emociškai svarbioje ir pilnoje prisiminimų sostinės vietoje“, – intrigavo Vilnius City Opera idėjinė vadė.

VIDEO: Ištrauka iš projekto "VCO ROCK"

Lapkričio 26-30 dienomis žiūrovai galės išvysti operą „Visos jos tokios“, kurią, anot D.Ibelhauptaitės, pirmą kartą atliks visiškai lietuviškas sąstatas.

„Vienoje scenoje dainuos Edgaras Montvidas ir Kostas Smoriginas, grįžę po įspūdingų pasirodymų užsienyje. Taip pat po metų pertraukos Lietuvoje dainuos Lauryna Bendžiūnaitė“, – džiaugėsi režisierė.

Gruodžio 3-8 dienomis, praėjus trejiems metams, pas žiūrovus sugrįš vienas populiariausių Vilnius City Opera pastatymų – miuziklas „Svynis Todas“.

„Prieš ketverius, kai susirinkome kurti šio miuziklo, Lietuvoje nebuvo pedofilų, niekas nežinojo jokių drastiškų istorijų, todėl dabar bus labai įdomu vėl susitikti su žiūrovais, nes jie ateis su kitokiu požiūriu ir kita patirtimi, – įsitikinusi D.Ibelhauptaitė. – „Svynis Todas“ – labai gilus ir prasmingas kūrinys, o taip pat – vienintelis mūsų iki šiol statytas miuziklas. Į jį dainuoti sugrįžta Asmik Grigorian, Lauryna Bendžiūnaitė, Dainius Stumbras, Rafailas Karpis ir Jeronimas Milius.“

Ieva Prudnikovaitė
Ieva Prudnikovaitė

Sausio pabaigoje vėl bus rodomas spektaklis „Manon Lesko“, kuriame bus galima pamatyti Asmik Grigorian ir Laimono Pautieniaus talentą.

Save ir kolegas Juozą Statkevičių bei Gintarą Rinkevičių „senaisiais bohemiečių mohikanais“ vadinanti D.Ibelhauptaitė kitais metais pristatys naują bendrą darbą, kurį kol kas laiko paslaptyje. Taip pat kitais metais numatyta operos „Jonukas ir Grytutė“ premjera, kuri pratęs bendradarbiavimą su Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei kylančiais jaunaisiais talentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius