-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujojo cirko savaitgalis prasidės nuo siurprizo

Visų naujojo cirko gerbėjų kalendoriuose raudonai pažymėtos dienos – rugsėjo 9–12 – visai čia pat. Menų spaustuvė, jau penktus metus organizuojanti Naujojo cirko savaitgalį, ruošiasi priimti penkias trupes iš Ispanijos, Prancūzijos, Danijos ir Suomijos. Ir ne tik.
Ugnies šou
Ugnies šou / Iš ekstremalaus fakyrų šou „Ugnies ženklai“ archyvo
Temos: 1 Cirkas

Minifestivalio atidarymo dieną – rugsėjo 9-ąją (ketvirtadienį) į ispanų trupės „Bot Project“ spektaklį Menų spaustuvės kieme Šiltadaržio g. 6 susirinkę žiūrovai turės galimybę matyti kai ką, ko nebuvo renginio programoje, teigiama pranešime spaudai.

Penkeri Naujojo cirko savaitgalio metai Lietuvoje užaugino ne tik ištikimą publiką. Grupė jaunuolių iš Vilniaus ir Kauno – „Ugnies ženklo“, „Ugnies rato“ fakyrai ir kiti netradicinio cirko entuziastai ryžosi pristatyti žongliravimo, akrobatikos, šokio, objektų manipuliacijos ir šokio numerių programą, kuri jiems yra tarsi žingsnis nuo egzotinės pramogos link šiuolaikinio cirko meno.

Tuo tarpu Naujojo cirko savaitgalio programa rutuliojasi savo ruožtu: po dviejų katalonų vaikinų spektaklio „Koliažas“ kieme (18 val.), 20 val. Juodojoje salėje žiūrovų lauks prancūzų trupė „My!Laika“ su spektakliu „Spragėsių mašina“.

Antrąją renginio dieną, penktadienį (rugsėjo 10 d.), „Botproject“ kartos savo spektaklį „Koliažas“ (18 val.), o po jo, 20 val. Juodojoje salėje danų artistas Samuelis Gustavssonas vienas stos prieš publiką, „apsiginklavęs“ žongliravimo, vaidybos ir šokio talentais (spektaklis „Vienas naktį“).

Rugsėjo 11-oji, šeštadienis, prasidės nuo stiprios edukacinės „salvės“: 12 val. paskaitą-spektaklį pradės švedų naujojo cirko teoretikė ir praktikė Camilla Damkjaer. Pirmojo jos pasirodymo tema – „Dramaturgija cirke“. Apie pirmą valandą ji imsis antros temos: „Kūno lytiškumas cirke“. Paskaitos ant vertikalios virvės vyks Juodojoje salėje anglų kalba. Po abiejų paskaitų vyks diskusijos.

Kišeninėje salėje 14 val. savo auditorijos lauks suomių naujojo cirko legenda, trupės „Circo Aereo“ įkūrėjas ir meno vadovas Maksimas Komaro. Savo paskaitai jis pasirinko aktualią temą „Cirko artistas: ne atlikėjas, o kūrėjas“. Ko gero, skirtumas tarp teisingo techninių numerių atlikimo ir meninio jų įprasminimo, fizinės ir kūrybinės formos yra reikšmingas ne vien cirko artistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius