-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NElaimingų naujųjų metų“: Klaipėdoje atveriama Yecheno Titovo paroda

Penktadienį, 17:30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) atidaroma Yevheno Titovo (Євген Тiтов) nuotraukų paroda „NElaimingų Naujųjų metų!“. 2023 ir 2024 m. sandūroje Rusijos ginkluotosios pajėgos apšaudė Charkivo miesto centrą (Ukraina) raketomis. Ši paroda – pastarųjų įvykių liudijimas. Parodą bus galima apžiūrėti iki kovo 7 dienos.
Klaipėdoje bus pristatoma karo žurnalisto Yevheno Titovo darbų paroda
Klaipėdoje bus pristatoma karo žurnalisto Yevheno Titovo darbų paroda / Yevheno Titovo nuotr.

Raketos naujųjų metų naktį

Antrus metus iš eilės ukrainiečiai Naujuosius metus pasitinka bombarduojami ir apšaudomi Rusijos kariuomenės. Charkivas – Ukrainos miestas, nutolęs mažiau nei 30 km nuo Rusijos sienos. Miestas 2024-uosius rengėsi sutikti šventiškai, nepaisant beveik jau dvejus metus besitęsiančio Rusijos karo prieš Ukrainą. Charkivo žmonės norėjo pabūti su artimaisiais ir draugais, nors trumpam pajusti namų šilumą ir ramybę. Tačiau Naujųjų metų išvakarėse Charkivas, kaip ir daugelis kitų Ukrainos miestų, patyrė raketų ataką.

2022 metų vasarį šis Ukrainos miestas vienas pirmųjų susidūrė su kaimyninės šalies ginkluotosiomis pajėgomis. Deja, vėliau didelė dalis miesto buvo sunaikinta, tačiau prarasta ne viskas. Charkivo regionas, Ukrainos kariuomenės pastangų dėka, 2022 m. rugsėjį atkovotas. Dėl to Charkivui yra suteiktas miesto didvyrio titulas.

Asmeninio archyvo nuotr./Yevhenas Titovas
Asmeninio archyvo nuotr./Yevhenas Titovas

Nuotraukų paroda „NElaimingų Naujųjų metų!“ – tai vis dar tebesitęsiančio Rusijos karo prieš Ukrainą atspindys, dar kartą kviečiantis žiūrovus apmąstyti žmogiškumo normų ribas. Visi kadrai buvo padaryti iškart po fotografo ir žurnalisto Yevhen Titov atvykimo į raketomis subombarduotą Charkivą.

Nuotraukų autorius

Yevhenas Titovas (g. 1973 m.) – fotografas, filmų kūrėjas, žurnalistas.

Baigė Charkivo nacionalinį universitetą, fizikos, astronomijos specializaciją.

Asmeninio archyvo nuotr./Yevhenas Titovas
Asmeninio archyvo nuotr./Yevhenas Titovas

Kaip fotografas bei filmų kūrėjas, autorius dirbo teatre. 2016 m. dalyvavo tarptautiniame filmų festivalyje „CDIFF“. Jo darbai publikuoti „Contact Quarterly“ ir kituose žurnaluose, skirtuose šokiui ir psichologijai. Nuo ginkluoto konflikto tarp Rusijos ir Ukrainos pajėgų pradžios, jis dirba, kaip karo žurnalistas.

Y. Titov užfiksuotą medžiagą siunčia užsienio naujienų agentūroms: „Reuters“, „Associated Press“, „Agence France-Presse“, „Anadolu Agency“ ir kt.

Fotografo užfiksuoti vaizdai publikuoti žiniasklaidos priemonėse visame pasaulyje, įskaitant „The New York Times“, „The Washington Post“, „The Wall Street Journal“, „The Guardian“, „Daily Telegraph“. 2022 m. autorius Prancūzijos televizijai „ARTE“ sukūrė dokumentinį filmą „Ukraina: fotografas kare“ („Ukraine: A Photographer in Wartime“). 2023 m. Vienoje (Austrija) surengta jo personalinė paroda „Files of Routine Action. Body of War“.

Parodos organizatorės: Olena Fedorova, Iryna Hrytska ir Seimo narė Dalia Asanavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius