-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Neregėta Lietuva“ žada užveisti neregėtą ąžuolų girią (nuotraukos)

Vilniaus knygų mugėje ketvirtadienį pristatytas fotografo, keliautojo Mariaus Jovaišos oro fotografijų albumas bei Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtas ekologinis projektas, žadantis už kiekvieną parduotą albumą pasodinti po ąžuolą.
Neregėta Lietuva
„Neregėta Lietuva“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikiuosi, kad pralenksiu didžiausius Lietuvos ąžuolynus. Vien pernai parduota 20 tūkstančių mano knygų, kainuojančių po 200 litų. Šiais metais albumas kainuoja 160 litų – todėl aš tikrai manau, kad sugebėsime parduoti 20–30 tūkstančių knygų ir pasodinti tiek pat ąžuolų, – užtikrintai kalbėjo M.Jovaiša, neslėpdamas, kad nesitikėjo tokios albumo sėkmės.

Naujajame albume bus galima rasti dar nepublikuotų archeologijos paveldo fotografijų ir panoraminių nuotraukų, atsiverčiančių per keturis puslapius, bei tik šiam leidimui darytų naujų fotografijų.

Tikiuosi, kad pralenksiu didžiausius Lietuvos ąžuolynus. Vien pernai parduota 20 tūkstančių mano knygų, kainuojančių po 200 litų. Šiais metais albumas kainuoja 160 litų – todėl aš tikrai manau, kad sugebėsime parduoti 20–30 tūkstančių knygų ir pasodinti tiek pat ąžuolų, – sakė M.Jovaiša.„Manau, kad mano albumo sėkmės paslaptis – jis užėmė nišą, kurioje nelabai turi su kuo konkuruoti, nes iki šiol buvo tik klasikiniai fotografijų albumai. Antra – labai padėjo užsukta gera reklamos kampanija bei gerai organizuota prekyba, – savo pasisekimą komentavo verslininko prigimties neslepiantis albumo autorius. – A.Sutkaus albumai – labai gražūs, meniški darbai, tuo tarpu aš, atėjęs iš reklamos pasaulio, tiesiog norėjau nuo krašto iki krašto reprezentuoti Lietuvą nuotraukomis.“

Fotografas sakė, kad jo albumai tampa Lietuvos vizitine kortele bei gera dovana vykstant į užsienio šalį.

„Tuo tikslu išleidome albumą skirtingomis kalbomis, šiais metais papildomai pasiūlysime albumus švedų, japonų, prancūzų, italų kalbomis – tai bus didelė pagarba žmonėms, kuriems bus įteikta ši solidi dovana“, – tikėjo M.Jovaiša.

Kūrėjai naująjį albumą pristato kaip gerokai patogesnį dėl mažesnio ir kompaktiškesnio formato bei lengvumo – naujasis leidimas sveria tik 1,9 kg. Teigiama, kad fotografijų knyga yra draugiška gamtai – fotografijos atspaustos ant ekologinio suomiško popieriaus, atitinkančio miškų priežiūros ir atsodinimo reikalavimus.

Už kiekvieną įsigytą albumą projekto organizatoriai žada pasodinti po ąžuolą – taip turėtų būti sukurta neregėtos Lietuvos tūkstantmečio giria Kėdainių rajone. Kiekvienas knygos pirkėjas, užpildęs registracijos formą, esančią albume, gaus elektroninį pažymėjimą ir jo vardas bus įrašytas į atminimo lentą girioje. Pirmasis tūkstantis ąžuolų bus pasodinti 2009 metų pavasarį. Didelį žemės plotą Kėdainių rajone, netoli Nevėžio, šiai iniciatyvai jau skyrė Lietuvos generalinė miškų urėdija.

„Pas mus norima labai griežtai atskirti menininką nuo komersanto, nes jeigu esi menininkas, turi vaikščioti ištiesta ranka. Manau, toks požiūris atėjęs iš sovietmečio ir turi keistis. Aš manau, kad geras pripažintas menininkas turi būti turtingas žmogus“, – savo požiūrį atskleidė M.Jovaiša, kurio albumai bus pradėti pardavinėti vasario 16 dieną interneto svetainėje,  specialiuose stenduose didžiausiuose Lietuvos knygynuose bei didžiuosiuose prekybos centruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius