TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Net ir prasčiausias oras žygio negadina

Uraganas? Jėga! Lietus? Visai nebaisus. „TrenkTuro“ fanai visi vienu balsu patvirtintų: kuo daugiau iššūkių, tuo įsimintinesnis žygis pėsčiomis. Būtent toks ir buvo šis šeštadienis Kazlų Rūdoje su „Gjensidige“, kur su vėjeliu keliavo net 5300 žygeivių, rašoma „TrenkTuro“ pranešime spaudai.
TrenkTuro žygis Kazlų Rūdoje
TrenkTuro žygis Kazlų Rūdoje / Roko Tenio nuotr.

„Dažnai subjurus orams, daugelis užsidaro šiltai ir jaukiai namuose su skaniais pyragais ir arbatomis. Tačiau esame laimingi, kad galime matyti ir patirti ne tik vasarą, bet ir rudenį, žiemą, pavasarį. Todėl belieka tinkamai pasiruošti ir leistis į gamtą. Nei lietus, nei vėjas, nei žvarba mūsų nesustabdo – lipame iš savo patogios būsenos ir puikiai leidžiame laiką gamtoje žygiuodami“, – sako „Instagram“ turinio kūrėjai „Įkvėpti kelionių“.

Iššūkį orui, atstumui bei kitoms komandoms metė ir įmonės: „Swedbank“, „Activus“, „Gjensidige“, „Arimex“, „Tokvila“ ir kitos. Įmonės varžėsi, kuri komanda įveiks daugiausia kilometrų ir laimės „Hiatus“ įsteigtą trofėjų bei pateks į komandų įskaitą. Šį kartą trofėjai iškeliavo į „Swedbank“, „Activus“ ir „HOPTRANS“ rankas.

„Žygiavimas – tai ne tik buvimas gamtoje, tai kartu ir bendravimas su kompanionu, naujų vietų pažinimas, prisitaikymas prie gamtos ir skirtingų klimato sąlygų bei savo aštresnių kampų „šlifavimas“,– teigė „Įkvėpti kelionių“ autorė. Žygiavusios komandos tik paantrintų, jog toks iššūkis paverčia juos iš bendradarbių į tikrus bendražygius.

Įspūdžiais dalinasi ir „Check in Lithuania“ tinklapio kūrėja Diana, kurią „TrenkTuro“ žygyje labiausiai pradžiugino galimybė pabūti su savimi bei nejausti tūkstančių žygeivių: „Labai smagu, kad jau kuris laikas „TrenkTuras“ taip išdėlioja trasas, kad einantys ilgiausiu maršrutu nemažą dalį kilometrų traukia vieni patys, nesimaišydami su trumpesnių trasų žygeiviais. Gera, kai nereikia nuolat lenkti lėčiau einančiųjų.“

Netrūksta atsiliepimų ir padėkų visiems renginyje dirbusiems savanoriams, kurie savo šypsenomis bei gera nuotaika pradžiugino tuos, kuriems į pabaigą kilometrai darėsi vis sunkesni. Šiame žygyje dirbo net 78 savanoriai, kurie nuo starto iki finišo neleido žygeiviams išalkti ir sušalti. „Įkvėpti kelionių“ būtent tai ir pastebėjo: „Viso žygio metu buvo gera jausti bendrystę su savanoriais, jų rūpestį ir šilumą kiekvienoje stotelėje bei kitų žygeivių gerą nuotaiką ir emociją.“

Nuo starto sušalti neleido ir „Eglės sanatorijos“ profesionalių kineziterapeutų mankštos, kurios išmokė, kaip pasipriešinti vėjui, bei žygiuoti be traumų. Papildomai nuo jų žygeivius draudė „Gjensidige“ draudimas, o „Hiatus“ neleido nei vienam išeiti be kokybiškų rūbų bei patarimų apie tinkamą žygiavimo aprangą.

Žygyje buvo 7 stotelės, kuriuose buvo galima ne tik atsisėsti, bet ir pasivaišinti „Žalios girios” vandeniu, karšta arbata, „Vero Cafe” kava, pietumis. O užkandžiams žygeivių laukė: „Gaidelis” Krekeriai, „Gaidelis” 7 Grūdai pusrytainiai, „Activus” baltyminiai batonėliai, „Antėjos” dovanoti obuoliai, „7Days” raguoliai, „Tupla” šokoladukai, „Arimex” riešutai ir džiovinti vaisiai ir kiti maistingi, sotūs ir gardus produktai.

Visi sotūs ir laimingi pasiekė finišą ir buvo apdovanoti „Activus” koše jėgoms atgauti bei medaliu. Nepamiršti liko ir kartu su šeimininkais žygiavę šunys, kurių šįkart buvo beveik 400. Jų visų laukė unikalus, tik jiems kurtas medalis, bei skanėstas, kuriuo pasirūpino „Purina ADvenTuRos”.

Kitas žygiavimo iššūkis – žiemos TrenkTuras Anykščiuose. Jei dvejoji, ar žiema yra tinkamas laikas žygiuoti, visi TrenkTuro fanai patvirtins, jog tai pati geriausia dovana sau, draugams ar kolegoms, nes čia prasideda nuotykiai, kurie sušildo, sujungia ir įkvepia nesustoti. Susitinkame gruodžio 2 d. Anykščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius