-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Netikėtas naujasis cirkas privers išsižioti mažuosius žiūrovus

Naują sezoną pradedanti Menų spaustuvė jau ketvirtą kartą Lietuvos žiūrovams pristatys šiuolaikinio cirko įvairovę. Rugsėjo 11-12 dienomis atėjusius į Juodąją salę pasitiks mistiškas prancūzės spektaklis „Išnara“, savotiškai pavojingas žiūrovams, o rugsėjo 12-13 dienomis Menų spaustuvės kiemelyje laukiami smalsuoliai nuo 3 metų, kuriuos bandys sužavėti suomių akrobatai, šoksiantys ore.
Suomių trupė „Circo Aereo“
Suomių trupė „Circo Aereo“ / Organizatorių nuotr.

„Mes per tuos keletą metų mėginame parodyti Lietuvos žiūrovams kuo daugiau šiuolaikinio cirko žanrų, rūšių, nes jų įvairovė yra be galo plati. Kartais iš tiesų sunku atskirti, ar tai yra teatras, ar šokis, ar cirkas – spektaklių yra pačių įvairiausių“, – aiškino Menų spaustuvės vadovas Audronis Imbrasas, kasmet plečiantis lietuvių supratimą apie naująjį cirką.

Šį savaitgalį žiūrovams pristatomas jaunos prancūzų režisierės Gaelle Bisellach-Roig spektaklis „Išnara“, kuriame kūrėja kelia klausimą – kaip būti moterimi. Menininkė su kolegomis kūno kalba ir manekenų pagalba scenoje tiesiog kuria eilėraščius.

Kalbant apie ekonominį sunkmetį ir itin sudėtingus kultūrai ateinančius metus, Menų spaustuvė, kaip tam tikra infrastruktūra, bus kaip pagalvė šiuolaikiniams scenos menams.„Spektaklį sudėtinga paaiškinti – tai daugiau choreografinis procesas, per kurį garsai keičiasi kartu su mūsų pokyčiais“, – pasakojo G.Bisellach-Roig.

Tuo tarpu iš Suomijos atvykusi trupė „Circo Aereo“ pirmą kartą pakvies mažuosius žiūrovus kartu su suaugusiais artimaisiais patirti netikėto reginio nuotykį. Šeštadienį ir sekmadienį, su sunkvežimiu atvažiavę į Menų spaustuvės kiemelį, cirko artistai parodys pusvalandžio trukmės spektaklį, kuriame atliks daugybę pavojingų triukų ore.

„Šiuolaikinis cirkas – lyg žaidimas, kurį galėčiau palyginti su smalsumu vaikų, besistengiančių išmėginti tuos daiktus, kurie suaugusiems atrodo beverčiai, kvaili ar net pavojingi“, – mintimis dalijosi režisierius Maksimas Komaro.

Dar smalsesniems žiūrovams siūlomi nemokami edukaciniai užsiėmimai, apie kuriuos daugiau galite rasti čia.

Naujojo cirko savaitgaliu Menų spaustuvė tradiciškai pradeda naują sezoną – artimiausiomis savaitėmis, anot A.Imbraso, bus galutinai pabaigti statybos darbai ir meno erdvė bus teisiškai baigta tvarkyti.

„Kaip ir pernai, dauguma nevyriausybinių organizacijų repetuoja ar pristato savo menus mūsų patalpose. Čia ir šiemet vyks vieni didžiausių rudens festivalių bei kitų renginių – Naujojo cirko savaitgalis, „Auksinė kaukė“, „Sirenų“ festivalis, – pasakojo Menų spaustuvės vadovas. – Mūsų repertuare daugėja spektaklių vaikams ir jaunimui. O gruodžio 31 dieną laukiame choreografės Loros Juodkaitės originalios premjeros.“

Naujumu kvepianti Menų spaustuvė, pasak jos vadovo, bus ypač svarbi kitais metais.

„Kalbant apie ekonominį sunkmetį ir itin sudėtingus kultūrai ateinančius metus, Menų spaustuvė, kaip tam tikra infrastruktūra, bus kaip pagalvė šiuolaikiniams scenos menams“, – įsitikinęs A.Imbrasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius