-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nida jazz maratone“ – koncertinė kelionė nuo Europos iki Amerikos

Jau 16-tą kartą „Nida jazz maratonas “ sveikins klausytojus nuostabiausiame šalies kampelyje, ant Urbo kalno. Per tris dienas, startavusi Nidos švyturio papėdėje, koncertinė kelionė nusidrieks nuo Senojo žemyno ligi Amerikos krantų – užburiančiomis džiazo improvizacijomis visų susirinkusių į „Nidos Jazz“ maratoną jausmus audrins atlikėjai iš Prancūzijos, Portugalijos, Italijos, Austrijos, Vokietijos, Lenkijos, Lietuvos, bei JAV, rašoma pranešime spaudai.
Vincent Peirani
Vincent Peirani / Organizatorių nuotr.

Šiemet festivalis startuos kiek vėliau nei įprastai bei ištęs ir taip ilgą Žolinių savaitgalį Nidoje.

Tad muzikinis savaitgalis prasidės jau nuo šio ketvirtadienio – rugpjūčio 11 d. vakarą Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos parapijoje. Festivalį atidarys unikalus tarptautinis projektas „Reconnection“ su Lietuvos ir Lenkijos atlikėjais – trys meistriški Lenkijos improvizatoriai iš Vroclavo, Režovo, Gdansko ir Lietuvos pusę atstovaujantys nuolatinis festivalio rezidentas Janas Maksimovičius bei festivalio prodiuseris, bosininkas Leonidas Šinkarenka.

Penktadienio vakaras Nidoje taps išskirtinai pietietiškas. Gros prancūzų „Academie du Jazz“ laureatas instrumentalistas Vincent Peirani, kurio meistriškų akordeono improvizacijų klausosi sausakimšos prestižinių festivalių salės. Pietietišką temperamentą tęs aistringas fado, atliekamas išskirtinio balso savininkės portugalės Viviane.

Šeštadienio festivalyje jūsų lauks „nepatirti nuotykiai ieškant naujų pakrančių“ – taip savo programą vadina austrų atlikėjų „Harry Sokal trio“. O autetinškais bliuzo garsais jausmus virpins viena iškiliausių Čikagos bliuzo atlikėjų moterų Nora Jean Bruso su Lucos Giordano grupe iš Italijos.

Kaip ir kasmet, šiemet festivalis bus kupinas netikėtų atradimų. Nuo koncertų bažnyčioje, svaigių naktų ant kalno po žvaigždėtu Nidos dangumi, paslaptingai mirgant švyturio šviesomis, iki audringų paryčių džiazo sesijose prieplaukoje – penktadienio bei šeštadienio vidurnaktį koncertai persikels į Nidos prieplauką, kur gros trio „Bassmati“ iš Vokietijos – tai ugningas elektroninis džiazas, kuriame skambės ir jausmingų džiazo melodijų. „Tai pašėlusi muzika tiems, kuriems džiazo niekada negana“, – sako Nidos džiazo festivalio siela Leonidas Šinkarenka. Naktinius koncertus pratęs „jam session“.

Festivalyje „Nida Jazz Maratonas 2016“, kurio ilgalaikis mecenatas yra SEB bankas, išskirtinės muzikos mėgėjus savo kūriniais džiugins ne tik gausus būrys džiazo atlikėjų – renginio metu teniso mėgėjai galės improvizuoti ir teniso turnyre „Nida Jazz Tennis Cup 2016“. Jame dėl geriausiųjų titulo turnyro dalyviai varžysis keturias dienas.

Bilietus į „Nida jazz maratono 2016“ koncertus galima įsigyti visose „Tiketos“ kasose bei internetu. Nuolaidos taikomos bilietams perkant su „Omni ID“ kortele bei studentams ir senjorams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius