-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nojus kartu su lietuviais Airijoje giedos Lietuvos himną

Airijoje gyvenančio Dariaus Milerio–Nojaus muzikos gerbėjai turėtų suklusti – savo naujojo albumo nuotaikomis gyvenantis atlikėjas, įkvėptas jachtos „Ambersail“ apsilankymo Dubline nuotaikų, dovanoja naujausią savo dainą „Laivas“. Liepos 5-ąją jachtos sugrįžimo į Lietuvą progą atlikėjas Dubline organizuoja savo koncertą, kurio metu kartu su viso pasaulio lietuviais giedos „Tautišką giesmę“.
Nojus jachtoje „Ambersail“
Nojus jachtoje „Ambersail“ / „Ambersail“ komandos nuotr.

Gegužės 29-osios popietę jachtą „Ambersail“ Dublino uosto Liffey upės prieplaukoje sutiko nemažas būrys Airijos lietuvių. Vakaronės su vietiniais lietuviais metu „Ambersail“ įgulą aplankė ir šiuo metu Airijoje gyvenantis ir kuriantis atlikėjas Darius Mileris–Nojus, kuris visiems susirinkusiems sugrojo ir keletą naujausių savo dainų, o vienos iš jų – „Laivas“ – improvizaciją, užgimusią čia pat jachtoje, paskyrė „Tūkstantmečio odisėjai“. Daina, pasakojanti apie klajojantį rūke laivą, netrukus tapo „Ambersail“ buriuotojų himnu.

Anot D.Milerio–Nojaus, ši daina labai simboliška ir artima tiek jam, tiek kiekvienam lietuviui, nesvarbu kurioje pasaulio vietoje jis gyventų.

„Mūsų kuriama muzika neturi sienų, ji, kaip ir „Ambersail“, neša žinią per visą pasaulį, – sakė atlikėjas. – Airijoje gyvenu ne pirmus metus, tačiau kartais man atrodo, kad airiai, būdami tokie atviri pasauliui, nelabai supranta, ką mes, lietuviai, grojame, apie ką dainuojame ir kuo gyvename. Palaikau „Tūkstantmečio odisėjos“ iniciatyvą liepos 5 dieną apjungti mūsų išsibarsčiusius tautiečius kartu giedant Lietuvos himną, nes būtent muzika, o šiuo atveju – „Tautiška giesmė“, gali suartinti visus mus ir priversti širdis plakti vienu – tautišku ritmu. Liepos 5 dieną Dubline organizuoju savo koncertą jachtos „Ambersail“ grįžimo proga, kurio metu 19 val. Airijos laiku kartu su viso pasaulio lietuviais giedosime „Tautišką giesmę“.

Liepos 5 dieną, apiplaukę 5 žemynus, aplankę 26 pasaulio lietuvių bendruomenes 20 šalių, „Tūkstančio odisėjos“ buriuotojai sugrįš į Lietuvą. Prisišvartavusi Klaipėdos uoste, „Ambersail“ įgula kartu su visais lietuviais pasaulyje 21 val. Lietuvos laiku pirmą kartą istorijoje vienu metu giedos Lietuvos himną.  Taip garsiai ir išdidžiai pasauliui bus pranešta, kad Lietuvos vardui 1000 metų.

Dainą „Laivas“ galima laisvai skelbti ir kitaip platinti, nurodant jos autorių – Darių Milerį – Nojų. Dainos mp3 failas pridedamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius