-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo Jazzu koncerto iki kopūstinės kermošiaus: ką veikti per Žolinę?

Kaip ir kiekvieną rugpjūtį visa Lietuva švęs Žolinę – šventins verbas ir kitas vasaros gėrybes. 15min siūlo kelias idėjas, ką nuveikti šventinį savaitgalį.
Žolinė
Žolinė / LLBM archyvo nuotr.

1

Žolinė Trakuose

Ilgąjį savaitgalį Trakuose vyks tradicinis Kopūstinės kermošius, kuriame laukia daug įvairių renginių. Nuo šokių, dainų iki edukacinių užsiėmimų, nuo kopūstienės ragavimo iki žolių puokščių pynimo. Visa programa čia.

Kada

nuo rugpjūčio 12 iki 15 d.;

Kur

Trakuose;

Kiek

nemokamai.

2

Grupės „Džiazlaif“ koncertas

Antro Rugpjūčio pirmadienio vakarą įvyks retas reiškinys Vilniuje – grupės „Džiazlaif“ koncertas. Šios grupės koncertas yra apskritai retas reiškinys, todėl kiekvieną kartą koncertas tampa švente tiek klausytojams, tiek patiems muzikantams. „Džiazlaif“ groja post-punk-spiritual-jazz muziką, o jų koncertai yra kaip kelionė provokuojanti skirtingas emocijas ir nuotaikas. Grupė egzistuoja jau šešis metus, taip kad laikas bėga nepastebimai.

Kada

rugpjūčio 14 d., 21 val.;

Kur

„Sodas 2123“;

Kiek

10 eurų.

3

Jazzu koncertas Palangoje

Po pertraukos ir be galo pasiilgusi savo klausytojų Jazzu šią vasarą su dviguba jėga grįžta į muziką ir kūrybą. Įkvėpta meilės, naujų patirčių ir jausmų atlikėja kartu su grupe ruošia išskirtinę programą, kurioje – garsiausi hitai bei nauji, dar niekur neskambėję kūriniai. Didžiausi soliniai šios vasaros Jazzu koncertai vyks rugpjūčio 10 d. Trakuose, rugpjūčio 14 d. Palangoje ir rugpjūčio 16 d. Kaune.

Kada

rugpjūčio 14 d., 20 val.;

Kur

Palangos koncertų salė;

Kiek

nuo 31,39 euro.

4

Žolinė liaudies buities muziejuje

Rugpjūčio 15 d. pasirėdykite gražiausiu rūbu, prisiskinkite kvapniausių lauko gėlių ir pasikvietę giminaičių bei draugų – atvykite paviešėti į Žolinės šventadienį Lietuvos liaudies buities muziejuje, kuris prasidės 12 val. iškilmingomis šventomis mišiomis, o po bažnytinių atlaidų darniai trauksim Aukštaitijon į tokį pakermošio linksmybių margumyną, kuriam prilygti nebent Žolinės puokštė tegali! Visa programa čia.

Kada

rugpjūčio 15 d., nuo 12 val.;

Kur

Lietuvos liaudies buities muziejus;

Kiek

10 eurų.

5

„Two Feet“ koncertas

Interneto sensacija „Two Feet“ vasarą surengs pasirodymą Lukiškių kalėjime. Nenuostabu, kad į Vilnių šis amerikietis buvo viliojamas tikrai daug laiko. „Two Feet“ vertas pirmos pažinties ir tokio didelio koncerto. Jis puikus pasirinkimas atviro oro koncertams. Mūsų vėl laukia grynas muzikos įspūdžių srautas ir tikras koncertas unikaliame paveldo objekte.

Kada

rugpjūčio 15 d., 19 val.;

Kur

Lukiškių kalėjimas 2.0;

Kiek

nuo 51 euro.

6

„Žolinėk“

VU Botanikos sodas Kairėnuose drauge su Lietuvos fitoterapijos asociacija jau antrus metus kviečia švęsti Žolines ir leistis į žolynų pažinimo kelionę kartu! Šventė vyks nuo 12 iki 17 val., programoje – gausybė įvairiausių renginių.

VU Botanikos sodas ruošia staigmeną – netgi 100-to įvairių mėtų parodą ir aromatingiausios mėtos rinkimus. Šventinę nuotaiką kurs Jausmės ir „Baltojo Kiro“ dainos, šurmuliuos mugė, vyks kūrybinių dirbtuvių dūzgės ir turiningos ekskursijos.

Šventėje į kvapnių arbatų degustacijas pakvies senąsias tradicijas puoselėjantis Švenčionių vaistažolių fabrikas, šiemet minintis 140 metų jubiliejų. Ta proga bus atidaryta paroda, kurioje lankytojai išgirs netikėtų faktų iš fabriko istorijos, išvys unikalų nuotraukų archyvą.

Kada

rugpjūčio 15 d., 12 val.

Kur

Vilniaus universiteto botanikos sodas, Kairėnų 43;

Kiek

nemokamai.

7

Žolinė Pažaislyje

XXVIII Pažaislio muzikos festivalis kartu su Lietuvos Šventojo Kazimiero seserų kongregacija kviečia švęsti Žolinę – Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo šventę. Tai – tradicinis gražaus vienuolyno ir festivalio bendradarbiavimo pavyzdys. Kaip įprasta, Žolinės atlaidai Pažaislyje vyks mišių metu giedant Kauno valstybiniam chorui, kuriam diriguos Mindaugas Radzevičius. Visa programa čia.

Kada

rugpjūčio 15 d., 15 val.

Kur

Pažaislio vienuolynas, Kaunas;

Kiek

nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius