Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotaikų puokštė simfoninės muzikos koncertų sezono pabaigai

Filharmonijos renginių sezonas kasmet baigiamas įspūdingu simfoninės muzikos vakaru.
Vienas ryškiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis
Vienas ryškiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis / Michailo Raškovskij nuotr.

Baigiant šį koncertų sezoną, gegužės 14 d. 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (meno vadovas ir vyr. dirigentas Juozas Domarkas), diriguojant maestro Modestui Pitrėnui, pasirodys vienas ryškiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis ir Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis).

Koncerto programai pasirinkti kūriniai žada pavasario-vasaros virsmą atliepiančią spalvingą nuotaikų puokštę.

Šventinį vakarą pradėsiantys žaismingi Maurice’o Ravelio gracingosios „Alborados“ sąskambiai palydės į ilgesingų melodijų sklidiną Maxo Brucho Pirmojo koncerto smuikui garsų pasaulį. Apie tai, kaip šį koncertą interpretuoja V.Čepinskis, užsienio spauda rašė: „Koks puikus išgyvenimas! Vilhelmas Čepinskis yra absoliutus smuiko poetas, jo garso grynumas, pilnas obertonų, leido jam džiuginti mus savo interpretuojamu Maxo Brucho smuiko koncertu be dirbtinumo ir manierizmo, bet su gana neįprastu globaliu kūrinio suvokimu.“ (Eduardo Villanueva, „Hoy“; Santo Domingo)

Antroje koncerto dalyje romantines nuotaikas sklaidys sakraliais Psalmių tekstais ir modernia muzikos kalba prabylanti Igorio Stravinskio „Psalmių simfonija“ chorui ir orkestrui bei Richardo Strausso ekspresionistiški pokštai, poemoje „Tillio Eulenspiegelio išdaigos“ pasakojantys nuotaikingą istoriją apie nutrūktgalvį Tillį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius