Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

OKT teatras naują sezoną pradeda su jaunu krauju

Po dešimtmečio jubiliejaus OKT/Vilniaus miesto teatras pradeda vienuoliktąjį teatro sezoną, per kurį žiūrovai Ūkio banko teatro arenoje išvys senesnius ir vis dar kuriamus spektaklius. Taip pat teatro gerbėjai nuo rugsėjo 21 dienos bus laukiami OKT teatro repeticijų salėje jaunų kūrėjų nespektaklyje „Publika“, kuriame vaidins neaktoriai – anot Oskaro Koršunovo, tai yra šio teatro perspektyva.
Oskaras Koršunovas
Oskaras Koršunovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Su šiuo sezonu mes atveriame naują mūsų teatro puslapį. Patys nelabai tikėjomės šio vienuolikto sezono, bet daug kas netikėtai pasikeitė – tiek kūrybine, tiek buvimo prasme. „Hamletas“ absorbavo viso dešimtmečio teatro patirtį, taip pat atvėrė naują darbo principą – mums nebėra toks svarbus rezultatas, kiek pats procesas, kuriuo norime pasidalyti su žiūrovais“, – aiškino O.Koršunovas.

Jei galvojame apie naują teatro gyvenimą, mums reikia jaunų žmonių.Jubiliejinis teatro festivalis, per kurį buvo parodyti ir senesni spektakliai, pasak O.Koršunovo, leido suprasti ir išgirsti iš žiūrovų, kad vis dar reikalingi legendiniai spektakliai ir jų nereikėtų numarinti. Todėl sezono pradžioje bus rodomi senesni spektakliai „Shopping and Fucking“, „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Ugnies veidas“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Vaidinant auką“, „Uždaras vakaras“ bei naujausi – „Hamletas“ ir „Dėde Vania“.

„Šį sezoną rodysime visus spektaklius ir dažniau nei bet kurį kitą sezoną – tai susiję su Teatro arena, kuri leidžia mums būti laisvesniems“, – džiaugėsi teatro vadovas.

Tačiau žiūrovai bus laukiami ne tik naujojoje arenoje, bet ir OKT teatro repeticijų salėje, kuria teatro profesionalai pasidalijo su jaunais, kylančiais režisieriais – Olga Generalova ir Artūru Areima.

„Savo repeticijų salę užleisime jauniems talentams ir padėsime jiems realizuoti savo talentą. Jaunų aktorių atėjimas į mūsų teatrą yra labai svarbus. Jei galvojame apie naują teatro gyvenimą, mums reikia jaunų žmonių“, – konstatavo O.Koršunovas, iš savo patirties žinantis, kaip svarbu jaunam kūrėjui sulaukti palaikymo.

Rugsėjo 21 dieną repeticijų salėje (Ašmenos g. 8) žiūrovų laukia nauja patirtis, kurią režisuoja O.Generalova.

„Tai bus spektaklis, kurio mes nevadiname spektakliu, nes ir pats autorius rašo, kad „tai ne spektaklis, nėra veiksmo, nėra aktorių...“ Tai bus mėginimas prieiti arčiau žiūrovų taip, kaip jaučiame mes. Tas priartėjimas įvyks tik tada, jei ir žiūrovai žengs žingsnį mūsų link. Tai mes išbandysime nespektakliu ir su neaktorių pagalba“, – intrigavo jaunoji kūrėja.

Tuo tarpu teatro kritikų dėmesio ir pripažinimo jau sulaukęs A.Areima ruošiasi statyti spektaklį „Prakeiktieji“ pagal paties režisieriaus parengtą Aischilo ir E.O‘Neillo tekstų inscenizaciją.

Pats teatro įkūrėjas O.Koršunovas, prieš keletą dienų spektakliu „Dugne“ pagal M.Gorkio pjesę svarbiausioje Norvegijos vaidybos aikštelėje – Oslo nacionalinio teatro pagrindinėje scenoje – sužavėjęs žiūrovus, planuoja ten įgyta patirtimi pasidalyti su jaunaisiais Lietuvos teatralais.

Tradiciškai teatro atstovai didžiausias viltis kurti ir išgyventi sieja su gastrolėmis užsienyje, kurių grafikas ir šiais metais labai intensyvus. Netrukus prasidėsiantis intensyvus gastrolių maratonas tęsis iki pat metų pabaigos švenčių. Išvykų į užsienį sezoną pradės pačioje rugsėjo pabaigoje į Tbilisio teatro festivalį Gruzijoje išvykstantis spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, lapkritį apsilankysiantis ir Lenkijos mieste Katovicuose vyksiančiame festivalyje „Ars Cameralis“.

Į Italiją ir Baltarusiją rengiasi ir didžiąją dalį pasaulio apkeliavęs „Vasarvidžio nakties sapnas“. Ypatingo pripažinimo bei publikos dėmesio ne tik Lietuvoje, tačiau ir užsienyje sulaukęs Oskaro Koršunovo „Hamletas“ ruošiasi pasirodymams daugelyje svarbiausių Senojo žemyno teatro renginių: festivalyje „Dialog“ Vroclave, „Baltiskij dom“ Sankt Peterburge, „Barka Theatre Festival“ Budapešte, „Euro-scene“ Leipcige, naujojo Europos teatro festivalyje NET Maskvoje. Gastrolių maratoną „Hamletas“ baigs beveik mėnesį truksiančia išvyka po Prancūzijos teatrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius