-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OKT/Vilniaus miesto teatras ruošiasi naujam sezonui

Vos sugrįžęs iš sėkmingų gastrolių festivaliuose Kroatijoje, Bulgarijoje ir Lenkijoje, OKT /Vilniaus miesto teatras jau pradėjo platinti bilietus į kito – jau vienuoliktojo – sezono spektaklius. Nors, anot teatro meno vadovo Oskaro Koršunovo, buvo kilusi mintis teatro veiklą ir užbaigti ne per seniausiai įvykusiu dešimtmečio festivaliu, netikėtai atsiradusi galimybė publikos pamėgtus spektaklius rodyti naujaisiais OKT namais tapusioje Teatro arenoje ir sausakimša 800 žiūrovų talpinanti salė leidžia entuziastingai žvelgti į ateitį.
Oskaras Koršunovas
Oskaras Koršunovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Visą savo gyvavimo dešimtmetį OKT/Vilniaus miesto teatras buvo analogų Lietuvoje neturinčiu „migruojančiu repertuariniu teatru“, savo spektaklius rodžiusiu bent penkiose skirtingose sostinės teatrinėse erdvėse ir nesuskaičiuojamoje daugybėje tarptautinių festivalių užsienyje. Nepaisydamas netvarios savo prigimties, teatras sugebėjo prisijaukinti žiūrovą, „priversti“ jį keliauti kartu. Teatras užsiaugino savo publiką, o publika – savo teatrą. Todėl, pagaliau atradęs nuolatinę vaidybos platformą, OKT pasiryžęs į antrąjį savo gyvavimo dešimtmetį žengti kaip niekad tvirtai.

Ateinantį sezoną OKT ir vėl rengiasi intensyviai gastroliuoti užsienyje, aplankyti svarbius Europos teatro festivalius Vokietijoje, Lenkijoje ir Rusijoje, beveik mėnesį važinėti po įvairius Prancūzijos teatrus.

Be to, nė kiek nemažėjantis lietuvių publikos dėmesys leido išvengti gąsdinusios būtinybės atsisakyti daugelio senųjų režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklių. Tad pirmąjį sezoną Teatro arenoje OKT pasitinka net su devyniais pastatymais: „Shopping and Fucking“, „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Meistras ir Margarita“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Ugnies veidas“, „Vaidinant auką“, „Uždaras vakaras“, „Hamletas“ ir „Dėdė Vania“.

Pratęsus jau keletą metų trunkantį bendradarbiavimą su generaliniu teatro rėmėju „Swedbank“, atsirado galimybė atsinaujinti, įlieti šiek tiek šviežio kraujo, tad OKT/Vilniaus miesto teatras atsigręžia į jauniausiąją Lietuvos režisierių kartą. Artėjantį sezoną teatre savo darbus pristatys du pernai bakalauro studijas baigę režisieriaus Rimo Tumino studentai: Olgos Generalovos „Publika“ (pagal Peterio Handke‘s pjesę „Publikos išplūdimas“) jau rugsėjį savotiškai pakrikštys OKT repeticijų salę, turinčia tapti atspirties tašku naujoms teatrinėms iniciatyvoms, o vienas įdomiausių ir talentingiausių savo kartos kūrėjų Artūras Areima prisistatys spektakliu „Prakeiktieji“, kurio inscenizaciją, remdamasis Eugene‘o O‘Neillo ir Aischilo tekstais, parengė pats.

Siekiant, kad ekonominiu sunkmečiu teatras netaptų vien turtingųjų privilegija, iki rugpjūčio 1 d. bilietus į visus OKT/Vilniaus miesto teatro spektaklius bus galima įsigyti už itin nedidelę 30 Lt. kainą – vėliau bilietai brangs.

Be to, senjorams, studentams, moksleiviams ir žmonėms su negalia, pateikusiems atitinkamą pažymėjimą, taikoma 25 proc. nuolaida vienam bilietui.

Bilietus į visus 11-ojo OKT/Vilniaus miesto teatro sezono spektaklius platina TIKETA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius