Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandijos lietuvių bendruomenė Amsterdame surengė lietuviškos kultūros ir meno dieną

Lietuvos ambasada Nyderlanduose ir Olandijos lietuvių bendruomenė gruodžio 1 dieną Amsterdame surengė lietuviškos kultūros ir meno dieną „LTart.NL“.
Kultūros ir meno dienos „LTart.NL“ Amsterdame koncertas
Kultūros ir meno dienos „LTart.NL“ Amsterdame koncertas / Organizatorių nuotr.

Renginį atidarė Lietuvos ambasadorius Nyderlanduose Darius Semaška. Jis pažymėjo, kad trečius metus iš eilės vykdomas projektas draugėn suburia Lietuvoje ir Nyderlanduose kuriančius ir studijuojančius lietuvius bei garsina jų darbus.

Renginyje, vykusiame vienoje įspūdingiausių Amsterdamo bažnyčių „Posthoornkerk“, pristatytos įvairios meno formos – fotografija, skulptūra, tapyba, netgi tradicinė lietuviška virtuvė. Šiais metais ypač daug dėmesio skirta muzikai. Visą dieną besitęsusios programos metu renginio svečiai klausėsi klasikinės muzikos, folkmuzikos, fanko ir džiazo kolektyvų atliekamų kūrinių.

Didelio susidomėjimo sulaukė Vytauto Straižio kvartetas, Kristinos Kuprytės (kanklės), Joanos Daunytės (arfa), Rugilės Daujotaitės (vokalas ir fleita), Novilės Maceinaitės (smuikas), Mantvydo Pratkelio (saksofonas) ir daugelio kitų muzikantų, gyvenančių Nyderlanduose ir Lietuvoje, pasirodymai. Žiūrovai ovacijomis pasitiko Leono Somovo ir Jazzu duetą.

Svarbiu „LTart.NL“ akcentu tapo paroda „Gyvybės medis: lietuvių kryždirbystė ir kryžių simbolika“, surengta bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaline UNESCO komisija.

Kasmet Amsterdamo centre vykstantį renginį aplanko vis daugiau lietuvių, gyvenančių Nyderlanduose, diplomatinio korpuso atstovų, Amsterdamo gyventojų ir svečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius