Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

„Open house Vilnius“ festivalio metu Vilniaus miesto savivaldybė kvies pasimatuoti mero kėdę

Gegužės 18–19 d. Vilniuje dešimtą kartą vyks Architektūros fondo organizuojamas atviros architektūros savaitgalis „Open House Vilnius“. Vilniaus miesto savivaldybė jungiasi prie festivalio ir kviečia apsilankyti Savivaldybės pastate, Konstitucijos pr. 3, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.
„Open House Vilnius“
„Open House Vilnius“ / Sauliaus Žiūros nuotr.

Ekskursijos vyks numatytais laikais: šeštadienį (gegužės 18 d.) 15:00, 16:00 ir 17:00; sekmadienį (gegužės 19 d.) 11:00; 12:00 ir 13:00 val.

Atviros architektūros šventėje atveriamas vyriausiosios miesto architektės ir jos komandos kabinetas ir kviečiama susitikti su čia dirbančiais urbanistais, teritorijų planuotojais, architektais, kraštovaizdžio architektais. Lankytojai apsilankys mero kabinete, pamatys, kur renkasi miesto Taryba ir galės pasijusti, kaip tikrame miesto Tarybos posėdyje – balsuos tam tikru klausimu.

Sauliaus Žiūros nuotr./„Open House Vilnius“
Sauliaus Žiūros nuotr./„Open House Vilnius“

Savivaldybė lankytojams paruošė ir siurprizų – viename iš susitikimų dalyvaus ir miesto vyriausioji architektė Laura Kairienė. O ekskursiją vainikuos Vilniaus miesto panorama iš 20-o savivaldybės aukšto.

Šių metų architektūrinio festivalio „Open House Vilnius“ tema – „Miestą kuriantys žmonės“. „Savivaldybėje kuriama Vilniaus miesto vizija, kuri tikrove tampa po 10 ar 20-ies metų. Norime gyventojams daugiau papasakoti apie šį procesą – kas yra bendrasis miesto planas ir kuo jis svarbus, kaip planuojamas užstatymas.

Aplankysime kabinetus, kuriuose miesto vyr. architektės komanda kasdien susitinka su plėtotojais ir architektais diskutuoti dėl vystomų pastatų. Sužinosite, kokiais principais vadovaujamasi vertinant projektus, ar savivaldybės specialistai gali vertinti architektūrinę raišką, kaip gyventojai įtraukiami į miesto planavimą ir kaip kuriamas gyvybingas ir žmonėms pritaikytas miestas“ – kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės vyriausioji architektė L.Kairienė.

Registracijos į ekskursijas nėra, patekimas – laukiant gyvoje eilėje. Visos ekskursijos nemokamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius