-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos solistė Asmik Grigorian scenoje pasirodys su talentingiausiais armėnų muzikais

Siekiant paminėti Armėnijos genocido dieną, balandžio 24 d. Lietuvos kokybiškos klasikinės muzikos gerbėjai bus pakviesti į įsimintiną koncertą, kuriame kūrinius atliks garsiausi Armėnijos muzikai.
Asmik Grigorian
Asmik Grigorian / Pauliaus Gasiūno nuotr.

Kongresų rūmuose kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir fatališkąja operos soliste Asmik Grigorian pasirodys trijulė iš egzotiškos Armėnijos – pianistas Armen Babakhanian, baritonas Gevorg Hakobyan, dirigentas Karen Durgaryan. Koncertą pristato Armėnijos ambasada Lietuvoje. Koncerto metu bus atliekami B. Dvariono, A. Tigranian, G. Verdi, A. Babadžanian, A. Chačaturian ir kt. kūriniai.

Fatališkos moters vaidmenį įkūnijusi operos solistė Asmik Grigorian labai artima atvykstantiems garsiems muzikams – ji yra garsaus armėnų tenoro Gehamo Grigoriano dukra. Meistriškumo pamokų nesutramdoma sopranė A.Grigorian nuo mažumės sėmėsi iš karšto tėčio temperamento, kuris sukūręs šeimą su lietuvių soliste I. Milkevičiūte po ilgų gastrolių grįžo koncertuoti  į gimtąją Armėniją.

Kylanti Armėnijos žvaigždė Gevorg Hakobyan gimtinėje tapo naujausiu operinio dainavimo atradimu. Paprastumu ir jaunyste pulsuojantis Gevorg Hakobyan, vienoje operų įkūnijęs „Mosi” charakterį, jau pelnė kritikų pripažinimą ir gerbėjų simpatijas. Unikalaus balso tembro ir išskirtinės ekspresijos Gevorg Hakobyan sulaukęs vos 23-ejų metų buvo pakviestas atlikti „Mosi” vaidmenį ir tapo jauniausiu šį charakterį įkūnijusiu atlikėju istorijoje. Turėdamas tik septynerių metų patirtį artistiškos prigimties Gevorg Hakobyan jau atliko septynis pagrindinius vaidmenis operose.

Kongresų rūmuose vykstančiame koncerte taip pat pasirodys vienas garsiausių egzotiškosios Armėnijos klasikinės muzikos talentų – pianistas Armen Babakhanian. A. Babakhanian yra tokių prestižinių tarptautinių pianistų konkursų kaip „Guardian Dublin”,  „William Kappell”, „Gina Bachauer” nugalėtojas. Nepakartojamas šio pianisto pasirodymas su Dimitrijaus Šostakovičiaus kvintetu pelnė jam karališkąjį muzikinį apdovanojimą, kuris pažymėjo tarptautinės koncertinės  karjeros pradžią.

Kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pasirodys ir įspūdingo kraštovaizdžio Jerevano mieste gimęs dirigentas Karen Durgaryan. Nuo 2007 m. muzikas dirba Jerevano valstybinio kamerinio muzikos teatro dirigentu. Dirigentas įkvėpimo sėmėsi ir meistriškumą ugdė kartu su aukščiausio lygio profesoriumi Mousin Sankt Peterburgo konservatorijoje. Dar studijų metais K.Durgaryan pademonstravo išskirtinį dirigavimo talentą ir užbaigė dirigavimo studijas per rekordiškai trumpą laiką.

Bilietų į balandžio 24 d. vyksiantį koncertą, skirtą paminėti Armėnijos genocido dieną, galima įsigyti www.ticketpro.lt bei „Bilietų pasaulio“ kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius