Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos žvaigždės rengiasi išskirtiniam vakarui Vilniuje

Operos mylėtojams prieš šias kalėdas rengiama išskirtinė dovana. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) gruodžio 13-ąją pasirodys ne tik garsiausi Lietuvos operos atlikėjai, bet ir legendinis mecosopranas Jelena Obrazcova. Rusų dainininkė koncertuoti į mūsų šalį atvyks po trijų dešimtmečių pertraukos.
Legendinis mecosopranas Jelena Obrazcova
Legendinis mecosopranas Jelena Obrazcova / LNOBT nuotr.

Vienintelis koncertas rengiamas garsaus operos solisto – boso Jono Jocio 80-ečio jubiliejui paminėti. Scenoje kartu su J.Obrazcova pasirodys sopranai Irena Milkevičiūtė, Sigutė Stonytė ir Asmik Grigorian, tenorai – Virgilijus Noreika, Vaidas Vyšniauskas ir Edmundas Seilius, baritonas Vytautas Juozapaitis ir bosas Eugenijus Chrebtovas.

„Tiek daug garsių solistų vienoje scenoje Lietuva dar neregėjo“, – tvirtino renginio režisierius Gediminas Šeduikis.

Jubiliatas J.Jocys pripažino, kad jam bus labai malonu klausytis talentingiausių skirtingos kartos atlikėjų. Juolab, kad koncerte skambės ryškiausios arijos, žiūrovus stebins dainininkų duetai.

„Paklausyti tokių žvaigždžių per vieną vakarą – apie tai buvo galima tik pasvajoti. Tai bus istorinis koncertas, o man asmeniškai – brangiausia dovana“, – teigė J.Jocys.

Šio dainininko bičiulė, ilgametė Maskvos Didžiojo teatro solistė J.Obrazcova teigė, kad vizitas į Lietuvą jai bus ypatingas. Intensyviai visame pasaulyje iki šiol gastroliuojantąčią 70-etę rusų atlikėją su Lietuva sieja šilti jausmai. Solistės antrasis vyras buvo prieš dešimtmetį Anapus iškeliavęs garsus lietuvių dirigentas Algis Žiūraitis. Su juo J.Obrazcova koncertavo Maskvos Didžiojo teatro scenoje.

Operos solistė Sigutė Stonytė pripažino, kad mintys apie būsimąjį koncertą kelia virpulį. „Dar jaunystėje išgirdau įspūdingą J.Jocio bosą – po koncertų su juo išliko sceninis ryšys. O J.Obrazcova man buvo autoritetas – jos nežabotas balsas, jėgos siekiamybė mane įkvėpė“, – teigė atlikėja.

Sopranas Asmik Grigorian teigė, kad Nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje susirinks įspūdingų asmenybių. „Man būti kartu yra didelis įspūdis“, – teigė solistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius