Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajūryje skambės Lietuvą ir Šveicariją suvienijęs „Sirens“ džiazas

Prieš 15-a metų dėl bendradarbiavimo rankomis sukirtę Lietuvos bei Šveicarijos džiazo muzikantai tebepuoselėja kūrybinių sąskrydžių tradiciją ir šį mėnesį kviečia publiką įvertinti ilgametės partnerystės vaisius: projektas „Sirens“ spalio 10 d., pirmadienį, kviečia į uostamiesčio džiazo klube „Kurpiai“ vyksiantį muzikos improvizacijų vakarą, o spalio 15 d., šeštadienį – į koncertą Palangos kultūros centre „Ramybė“.
Bosistas Herbie Kopfas įsiliejo į  „Sirens“ kolektyvą.
Bosistas Herbie Kopfas įsiliejo į „Sirens“ kolektyvą. / Koncerto organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ramybė Džiazas

Džiazo kvarteto „Sirens“ nariai: klaipėdietis gitaristas Eugenijus Jonavičius bei šveicarų fleitininkas Romanas Glazeris (Roman Glaser), bosistas Herbis Kopfas (Herbie Kopf) ir būgnininkas Tonis Reinoldas (Tony Renold) – žada įrodyti, kad jų muzika ne tik neturi sienų, bet ir yra puikus rudens antidepresantas.

Priežasčių pasitikėti kūrybos galia nestinga: nepaisant skirtingų tautybių, kvarteto narius vienija universali muzikos kalba ir profesionalumas. Visi jie yra melomanų bei muzikos specialistų pripažinti virtuozai, be kita ko, dirbantys ir pedagoginį darbą. Ketvertuko nariai – kūrybingos asmenybės, todėl jų pasirodymų metu skamba tik originalios autorinės džiazo kompozicijos.

„Kiekvienas iš mūsų į koncertus ir repeticijas atsineša savo kūrinių, tad juos belieka sujungti į visumą, kad skambančia muzika galėtume mėgautis tiek mes, tiek klausytojai. Kvartetas išties „susigrojęs“: esame atradę mums tinkančius kūrinius, unikalų skambesį ir bendradarbiavimo džiaugsmą“, – sako E. Jonavičius.

Geriausiu gitaristu Vakarų Lietuvoje tituluojamo klaipėdiečio teigimu, jo ir šveicarų draugystė bei profesinis bendradarbiavimas prasidėjo dar prieš 15-a metų. „Grojau viename Klaipėdos viešbutyje, kuriame tądien lyg tyčia apsistojo iš džiazo konkurso Odesoje vykę šveicarų džiazmenai. Su vienu iš jų, bosistu H. Kopfu, po pažinties ėmėme bendrauti intensyviau. Po laiškų dienos šviesą išvydo ir bendri muzikiniai projektai Lietuvoje“, – prisimena E. Jonavičius.

Po intensyvių repeticijų, bendradarbiavimo su vilniečiais muzikantais ir sėkmingų pasirodymų Lietuvos festivaliuose buvo surengtas koncertų turas Šveicarijoje. Jo metu prie dueto prisijungus fleitininkui Romanui bei būgnininkui Toniui ir gimė projektas „Sirens“. Nuo tada kvartetas pagroti susirenka kas keleri metai.

Ruošdamiesi spalio 15 d. 20 val. Palangos „Ramybėje“ vyksiančiam savo koncertui, šveicarai pamalonins ir uostamiesčio melomanus: spalio 10 d. 22 val. svečiai kartu su klaipėdiečiais muzikantais dalyvaus tradiciniame pirmadienio jam session klube „Kurpiai“ (Kurpių g. 1A).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius