-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojo dvare Tadas Blinda ragina keiktis lietuviškai

Tadas Blinda didžiausiame Lietuvoje Pakruojo dvare ne tik supažindina jaunuosius svečius su dvaru, jo pastatais, istorija ir istorijomis, jodina žirgais, tačiau nuo šiol nusprendė jaunuosius tautiečius pamokyti ir lietuviško keikimosi meno.
Pakruojo dvaras
Pakruojo dvaras / Pakruojo dvaro archyvo nuotr.

Vis užkliūna už ausies nuolat girdimi net ir iš jauniausiųjų lankytojų lūpų plačiai vartojami rusiški ir angliški keiksmažodžiai. Išgirdus taip keikiantis palieka ir nesmagu, ir net gėda dėl tokių žodžių. Kam vartoti ir dar ieškoti svetimų kalbų žodžių parodyti nusivylimą ar pyktį, jei lietuvių kalba yra turtinga ir šioje srityje. 

Tadas Blinda jums nusikaltusiems žmonėms siūlo palinkėti: eiti kiaulėms uodegų mazgoti, kad kelnėse ežys išdygtų, eiti šunų šukuot, kad zuikis subadytų, pakasyti sliekui pažastį, lįsti vabalo blauzdon... Ir tai tik keli lietuviški palinkėjimai iš spalvingos lietuvių tautosakos. Tadas Blinda savo kolekcijoje jų turi ne vieną dešimtį, iš kurių jo mėgstamiausias – špyga taukuota!

„Svieto lygintojas“ keiktis lietuviškai mokins Pakruojo dvare vykstančių teatralizuotų edukacinių programų-ekskursijų metu, kurios vyksta visą gegužės mėnesį antradieniais. Be linksmos lietuvių „razbaininko“ programos, galima sužinoti ir apie „2000 kilometrų istorijas“, kai buvo pakartotas Vytauto Didžiojo žygis iki Juodosios jūros. 

Šios programos siūlo linksmai praleisti laiką šeimoms ir mokinių grupėms, sužinoti apie dvarų ir Lietuvos istoriją, apžiūrėti dvarišką ūkį, pajodinėti legendiniais žemaitukais, paragauti aukštaitiškų patiekalų. 

Pakruojo dvaras – vienas didžiausių Lietuvoje išlikusių dvaro sodybų ansamblių. Ryškiausias dvaro akcentas – puošnūs dviaukščiai rūmai, netoli jų yra įsikūręs jaukus viešbutis Stadala, aukštaitiškus patiekalus ruošiantis restoranas Traktierius, akį traukia vienintelis toks Lietuvoje arkinis tiltas, vėjo ir vandens malūnai, kalvė, ilgaamžis parkas. Pramogų didžiausiame Lietuvos dvare atras kiekvienas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius