Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje – festivalio „Šeršėliafam“ filmai

Savaitgalį Palangos kultūros centre „Ramybė“ bus rodomi tarptautinio moterų filmų festivalio „Šeršėliafam“, vykstančio jau penktąjį kartą, filmai.
Kadras iš Nyderlandų režisierės Dignos Sinke fantastinės dramos „Atlantis“.
Kadras iš Nyderlandų režisierės Dignos Sinke fantastinės dramos „Atlantis“. / Organizatorių nuotr.

„Šeršėliafam“ tai ne apdovanojimais žymūs filmai, bet įsimenančios ir įdomios istorijos pastaraisiais metais sukurtos režisierių moterų.

„Festivalis auga, o kino pasaulyje keičiasi suvokimas apie kadaise kone išskirtinai vyriška laikytą režisierės profesiją. Moterys į pasaulį paleidžia filmus, kurie pirmiausia įdomūs ne dėl juos sukūrusio žmogaus lyties, o dėl juos visus vienijančio savitumo ir išskirtinio požiūrio“, – įsitikinusios „Šeršėliafam“ festivalio organizatorės.

Palangoje per dvi dienas bus parodyti penki festivalio programos filmai. Šeštadienį, 13 val. – Nyderlandų režisierės Dignos Sinke fantastinė drama „Atlantis“, pasakojanti apie netolimą ateitį ir visuomenę, kurioje kiekvienas atrodo esąs laimingas. Apdovanojimais išsiskiria du ispanių režisierių filmai – Roser Aguilar „Geriausia, ką turiu“ pasakos kaip nuostabu, bet kartu ir sudėtinga, yra kažką mylėti, rodomas 15 val., bei Irene Cardonos „Sužadėtinis Jazminai“, kuriame nagrinėjami santuokos privalumai ir trūkumai – 17 val.

Sekmadienį, 15 val. – subtiliai ir ironiškai pasakojama istorija apie nelaimingai vienas kitą įsimylėjusius draugus švedų režisierės Marijos Blom filme „Įtartina“. 17 val. – prancūzų režisierės Claire Simon komiška drama „Dievo kabinetai“, kurioje netrūksta nei ašarų, nei juoko.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius