Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje – trumpas kinas ant padėklo

Ketvirtadienio vakarą, 21.30 val., projektas „I Love Palanga“, (Vytauto g. 39A, Palanga) vėl kviečia kinui ant žolės. Šį kartą – trumpam, lietuviškam ir – kas dar labiau džiugina – pajūriškam seansui.
Kadras iš filmo „Pašteto brolija“
Kadras iš filmo „Pašteto brolija“ / Kadras iš filmo

Tris savo trumpo metro filmus pristatys pats režisierius – Arūnas Eimulis, aistringas kino kūrėjas iš Klaipėdos. 

Savo pirmuosius filmus kartu su operatoriumi Donatu Ravaičiu Arūnas sukūrė dar studijuodamas universitete. Namudiniai kino eksperimentai sulaukė didelio susidomėjimo bei pasisekimo, ir netrukus virto rimtu susidomėjimu kinu. 

A. Eimulis kartu su tuo pačiu draugu ir kolega D. Ravaičiu šiuo metu dirba savo įsteigtoje „Vaizdo studijoje“ Klaipėdoje ir kartu su būreliu bendraminčių toliau filmuoja trumpus filmus bei vykdo kultūrinius projektus po Klaipėdos Alternatyviojo Kino vėliava. Dar labiau džiugina tai, kad Arūno Eimulio ir jo kūrybinės komandos filmai sėkmingai keliauja po Lietuvos ir užsienio festivalius.

Rugpjūčio 1-osios vakarą „I Love Palangoje“ Arūnas pristatys tris savo filmus – „Super M nuotykiai“, „Sublimuojanti metamorfozė“ bei „Pašteto brolija“.

„Super M nuotykiai“ – tai trijų dalių trumpas filmas, įkvėptas turkiškų „trash“ filmų, sukurtų 8-ajame ir 9-ajame dešimtmetyje. Siužetai buvo sugalvoti nerūpestingai pokštaujant prie alaus. Prie filmo prisidėjo visas pulkas veiklių klaipėdiečių. Tai pogrindžio intelektualas ir istorinių anekdotų autorius Linas Poška, šokėjas Ufas, menotyrininkai Henrikas Riškus ir Egidijus Gužauskas, „Olialia“ pupytė Ignė Povilaitytė, Super M Modestas ir kiti teisingi jaunuoliai.“ – sako režisierius Arūnas Eimulis.

„Sublimuojanti metamorfozė“ – 14 min. trunkantis filmukas vaizduoja trijų modernių menininkų meilės istoriją. 

„Pašteto brolija“ – filmas, kuriame nuotykiai persipina su egzistenciniais klausimais, o juodąjį humorą keičia liūdesys; kur žmogų dalinasi krikščionybė ir pagonybė, kuriame personažas per storą asfalto sluoksnį girdi požeminių upių gargėjimą ir žemės kvėpavimą.

Filmo personažai karališkais vardais, bet pilkomis vergiškomis sielomis. Jie keistuoliai, kankinami įvairių kompleksų ir manijų. Silpni, maži žmonės, tačiau patenkantys į nepaprastas, paradoksalias situacijas, kuriose dažniausiai nelaimi. Jie nepasinaudoja Fortūnos suteikiamais šansais. Jie nekeičia pasaulio. Tačiau... susiklosčius aplinkybėms, tokia galimybė jiems atsiranda.

Penktadienio vakarą šiame skvere skambės atlikėjo Onsa dainos. Koncerto pradžia – 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius