Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos Gintaro muziejuje – studentų ir dėstytojų kūrybos paroda

Ketvirtadienį 16 val. Palangos Gintaro muziejuje atveriama Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto Metalo meno ir juvelyrikos studijos dėstytojų ir studentų darbų paroda „Stotelė – jūra“.
Jurgio Paulausko kūrinys
Jurgio Paulausko kūrinys / Gintaro muziejaus nuotr.

Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto Metalo meno ir juvelyrikos studijos dėstytojai ir studentai nuolat rengia parodas visoje Lietuvoje ir svetur.

Šį kartą stotelė – Palangos gintaro muziejus.

Parodoje „Stotelė – Jūra“ eksponuojami dėstytojų bei studentų darbai, atskleidžiantys savitą individualumą, idėjų įvairovę, pasižymintys savotiškomis technikomis bei medžiagų apdirbimo meistryste. Metalo meno ir juvelyrikos studijoje kunkuliuoja gyvenimas, nesutelpantis vienoje vietoje, einantis į priekį drauge su pasaulinėmis metalo meno ir konceptualiosios juvelyrikos tendencijomis.

Metalo menas ir juvelyrika VDA Telšių fakultete – tai vienintelė Lietuvoje dailės bakalauro studijų programa, ugdanti profesionaliojo meno kūrėjus, gebančius kurti funkcionalią ir konceptualią juvelyriką, skulptūrinę bei architektūrinę metalo plastiką, medalius. Studijų programa grindžiama idėja+amatas principu, t.y. konceptualumo bei meninio profesionalumo derme.

Ypatingas dėmesys skiriamas idėjos, formos originalumui ir amato kokybei. Visa studijų programa orientuojama į bendrąsias europines meno, mokslo tendencijas, kartu gerbiant ir puoselėjant kiekvienos asmenybės individualų kūrybos potencialą.

VDA Telšių fakulteto įkūrimo užuomazgos siekia 1926 m. įkurtos amatų mokyklos laikus. Vėlesniais dešimtmečiais mokykla buvo ne kartą reformuota, keisti pavadinimai. 1998 m. mokykla tapo Vilniaus dailės akademijos dalimi. VDA TDF šiuo metu veikia trys katedros: Metalo plastikos katedra, apjungianti Metalo meno ir juvelyrikos bei Taikomosios skulptūros studijas, Dizaino katedra, apjungianti Gaminio dizaino, Baldų dizaino ir restauravimo, Aprangos ir mezgimo dizaino studijas.

Paroda veiks iki 2017-ųjų gegužės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius