-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos viešbutyje „Auska“ – M. K. Čiurlionio fluorofortas „Apsnigtas kaimas“

Palangoje, viešbutyje „Auska“, jau antrą savaitę eksponuojamas menininko M. K. Čiurlionio kūrinys – autorinis fluorofortas (atspaudas nuo stiklo klišės, nuodytos fluoro rūgštimi) „Apsnigtas kaimas“. Tai – dovana palangiškiams ir kurorto svečiams, vertinantiems šio iškilaus Lietuvos menininko kūrybą.
„Auskos“ viešbutyje bus eksponuojami M.K.Čiurlionio darbai.
„Auskos“ viešbutyje bus eksponuojami M.K.Čiurlionio darbai. / J.Vanagės nuotr.

„Auskoje“ eksponuojamas ne tik M. K. Čiurlionio kūrinys – norintieji gali pasigrožėti visu komplektu, kuriame yra ir M. K. Čiurlionio bendramokslių iš Varšuvos meno mokyklos grafikos darbai – iš viso 11 fluorofortų. 

Vienintelis pilnas žinomas šio rinkinio egzempliorius yra saugomas Krokuvoje, Muzeum Narodowe. Jis buvo eksponuotas Varšuvos Nacionaliniame muziejuje, parodoje 2001 m. 

Šiuo metu Nacionaliniame M. K. Čiurlionio muziejuje saugomi du „Apsnigto kaimo“ lakštai, vienas – su Čiurlionio laišku aplink atspaudą. Ketvirtas žinomas „Apsnigto kaimo“ atspaudas 2012 metais atsidūrė Vilniaus aukcione, ir ne kaip vienas atskiras lakštas, o Varšuvos dailės mokyklos 1906 metais sudarytame fluorofortų aplanke. Būtent šis aplankas jau savaitę pristatomas Palangoje,  viešbutyje „Auska“.

„Prieš keletą dienų Palangoje baigėsi tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalis, kurį organizuojant prisidėjo bei vienas iš rėmėjų buvo ir viešbutis „Auska“. Todėl pamanėme, jog būtų labai prasminga tuo metu, kai Palangoje vyksta M. K. Čiurlionio muzikos festivalis, visuomenei pristatyti ir šio menininko darbą“, – kalbėjo viešbučio „Auska“ direktorius Vygintas Lekavičius. 

Pasigrožėti M. K. Čiurlionio bei jo bendramokslių kūryba gali kiekvienas norintis – tereikia kreiptis į viešbučio registratūrą. „Darbai eksponuojami bendroje erdvėje, kad nemokamai pamatyti juos galėtų kuo daugiau meno mėgėjų“, – sakė V. Lekavičius. 

Iškilaus lietuvių menininko M. K. Čiurlionio darbu „Auskoje“ bus galima grožėtis dar keletą savaičių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius