-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pamėnkalnio galerijoje – keramikos darbų paroda „Polimorfiniai“

Lietuvos dailininkų sąjungos Pamėnkalnio galerijoje Laimos Matijošaitytės Martinkienės keramikos darbų paroda „Polimorfiniai“. Menininkė pirmojoje Vilniaus keramikos meno bienalėje apdovanota antrąja L.Strolio premija.
Laimos Matijošaitytės – Martinkienės kūrinys
Laimos Matijošaitytės – Martinkienės kūrinys / Pamėnkalnio galerijos nuotr.
Temos: 2 Paroda Keramika

„Kiek save atsimenu, nejaučiu ribos tarp realybės ir fantazijų. Mama dažnai numodavo ranka, sakydama apie mane: „Ai, tas sapnas...“. Ir dabar, vaikščiodama įvairiais gyvenimo takeliais, pasijuntu tarsi meditacinėje būsenoje ir dažnai suklūstu, kas vyksta mano gyvenime, o ką aš susapnavau. Tos begalinės kontempliacijos kuria mano mintyse vizijas, iš kurių išrituliojau molio kompozicijas. Dažnai tai – sumišęs individų buvimas įvairiose gyvūnų ir augalų formose, o pasirinkta tema sukuria visai kitokius vaizdinius, jų atmainas. Iš šių daugeriopų mąstymo modifikacijų gimusias kompozicijas apibūdinau vienu žodžiu – polimorfiniai“, – pasakoja apie parodoje eksponuojamus darbus Laima Matijošaitytė – Martinkienė.

Pasak dailėtyrininkės dr. A.Aleksandravičiūtės, L.Matijošaitytės skulptūros pagrįstos figūratyvaus ir abstraktaus prado derme. Skulptūros – metaforos sukelia keliasluoksnes, netiesmukiškas asociacijas. Dailininkė mėgsta išryškinti molio tamprumą ir „guminį“ jo atsparumą, formos atlaiko aplinkos jėgų ir deformuojančių poveikių spaudimą vidinio vitališkumo dėka. Vaizdo kūrimo instrumentais tampa prieštaringi molio prigimties bruožai – paslankumas ir inertiškumas. Abiejų sąveikoje atsiranda paradoksalus rezultatas: kompozicijos ir kūniškai sodrios, ir lakios. Permainingas matinių glazūrų paviršius, išgautas keleto degimų metu, paverčia kompozicijas jautraus kolorito „tapyba erdvėje“.

Paroda veiks kovo 3 – 30 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius